FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Les pimes espanyoles es veuen en la necessitat d'acceptar pagaments més llargs

Les pimes espanyoles es veuen en la necessitat d'acceptar pagaments més llargs

El 72% de les empreses espanyoles es veuen obligades a acceptar pagaments més llargs dels que els agradaria

Les petites i mitjanes empreses (pimes) accepten pagaments més llargs dels que els agradarien. Així s'adverteix en el '*Infome Europeu de Pagaments' de *Intrum, d'on es desprén que el 72% d'aquestes empreses espanyoles es veuen obligades a acceptar pagaments més llargs dels que els agradaria.


L'informe també posa de manifest que són les grans empreses les que més sol·liciten que hi haja una ampliació en els pagaments, segons el 44% dels enquestats. Després d'elles se situen, amb el 42%, altres pimes i, en un 10% dels casos, les empreses del sector públic.

Així mateix, en un 80% de les circumstàncies, les empreses de major grandària que han rebut aquest tipus de sol·licituds han hagut de respondre a aquesta necessitat.

Malgrat tot, les xifres adverteixen una millora respecte a les dades registrades en el 2020. L'any passat, hi havia més pimes que estaven en aquesta situació, en concret, la proporció d'empreses era de 18 punts major que actualment. A més, en el cas de les grans empreses, la situació era de 9 punts més que en 2021.

Risc d'impagament

Un dels majors temors de les empreses és que els seus clients no puguen fer front a les seues obligacions de pagament. Així succeeix amb el 63% de les empreses enquestada. A més, un 65% de les empreses creu que el risc d'impagament augmentarà en els pròxims mesos.

Per part seua, sis de cada deu empreses espanyoles no confia en la capacitat de pagament dels clients que tinguen comptes econòmics pendents.

Les xifres de desconfiança són superiors a les que es van registrar al llarg de 2020. L'any passat un 48% de les empreses enquestades creia que el risc d'impagament s'incrementaria a curt termini. En canvi, enguany les dades reflecteixen que Espanya se situa per davall de la mitjana europea, amb un 66%, en risc d'impagament. A més, és un dels mercats en el qual menys organitzacions temen un augment del risc d'impagament en els pròxims mesos.

Més informació

Fuente: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia