FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Les pimes exigeixen el pagament a les administracions de 83.000 milions de deute comercial

Les pimes exigeixen el pagament a les administracions de 83.000 milions de deute comercial

Cepyme diu que agilitar els pagaments alleujaria la demora d'ajudes directes
Els desfasaments han crescut de manera constant des de 2016

El deute del conjunt de les Administracions públiques amb els seus proveïdors va ascendir en 2020 a 83.356 milions d'euros, un 39,4% més que la registrada en 2016. Aquestes dades del Banc d'Espanya han provocat la reacció immediata de les petites i mitjanes empreses que exigeixen que se'ls abone “immediatament” aquest deute comercial.


La Confederació Espanyola de Petites i mitjanes empreses (*Cepyme) urgeix al pagament del deute amb els proveïdors “donada la situació actual, quan tanquen 300 empreses al dia, i en la qual hi ha incertesa sobre la quantia i els terminis de les ajudes directes”. Per a l'organització, l'agilitació en el pagament és “una ajuda importantíssima, equivalent a les directes, la tardança de les quals serà important”.

En *Cepyme afigen que l'Administració “en aquests moments té molt més fàcil endeutar-se que les empreses”, amb el que l'exigència d'un pagament immediat “no és demanar un impossible”.

La patronal de les pimes, que porta mesos reclamant una solució al problema de la morositat pública amb els seus proveïdors privats, ha reaccionat així a les últimes dades sobre deute comercial del Banc d'Espanya. “El pitjor, insisteixen en *Cepyme, és que a més va augmentant en quantitat”.

Efectivament, el deute comercial de totes les administracions s'ha incrementat gradualment des de 2016. Al tancament de 2020, el desfasament de les factures amb els proveïdors havia crescut en 2.000 milions d'euros respecte a 2019, augment en valors absoluts que es ve observant des de fa ja un lustre. En termes de PIB, el deute es va situar en 2020 en el 7,4% mentre que l'any anterior el percentatge havia quedat en el 6,5%. No obstant això, quant a aquesta dada “cal tindre en compte que el PIB va caure tant l'any passat, per la qual cosa l'efecte estadístic és major”, assenyalen fonts de la signatura Equip Econòmic que elabora trimestralment informes sobre el deute de les Administracions a proveïdors.

Els morosos
Aquesta signatura destaca en el seu últim informe que l'Administració central acumula la major part del deute, més de 43.500 milions d'euros, un 57,3%, mentre que les corporacions locals acaparen el 20,4% (19.046 milions). Les comunitats autònomes i la Seguretat Social devien, en acabar l'any 2020, uns 10.000 milions d'euros, en tots dos casos.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia