FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Les pimes, líders en factura electrònica

Les pimes, líders en factura electrònica

Un 32,83% d'elles van emetre factures electròniques en 2021

Les petites i mitjanes empreses (pimes) són les que més utilitzen la factura electrònica. Un estudi elaborat per Grup Éssers i titulat ‘Estudi comparatiu de l'ús de la factura electrònica a Espanya’ mostra que un 32,83% de les pimes van emetre en 2021 factures electròniques.


La dada, encara que és inferior al registrat en anys anteriors, reflecteix l'aposta d'aquest tipus d'empreses per la facturació electrònica. A més, en 2021 també es va registrar un 31,03% de recepció de factures electròniques per part de les pimes. L'ús de la facturació electrònica suposa un pas més per a les empreses en la seua digitalització.

Transformació digital de les empreses

El director de Màrqueting i *Mass *Market d'ÉSSERS, Alberto *Redondo, assegura que la factura electrònica és “un element clau de la transformació digital i ofereix innombrables avantatges com la millora de la gestió, derivada d'una major agilitat, reducció de costos, automatització i transparència”. Segons l'expert, la factura electrònica també obri altres vies de finançament i de reducció dels períodes mitjans de pagament i cobrament, això és, la morositat.

Després de les pimes, les empreses que més utilitzen la factura electrònica són les mitjanes empreses. L'informe del Grup Éssers posa de manifest que aquestes empreses han registrat un percentatge d'emissió de factures electròniques del 31,63%, mentre que la dada de recepció de la mateixa ha sigut del 23,90%.

D'altra banda, destaca l'augment experimentat en l'emissió de factures electròniques de gran empresa. En concret, en 2021 aquestes empreses van registrar un 19,89% d'emissió de factures electròniques, això és, un 4,11% més que en 2020.

Finalment, en l'últim grup d'empreses en utilització de la facturació electrònica destaquen les microempreses. Es tracta d'un grup de menor grandària que el de les grans empreses i les pimes, encara que posa de manifest la importància d'aquest tipus d'empreses al país. De fet, dades del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme de gener de 2020, reflecteixen que les microempreses abasten a Espanya un 39,25% de l'economia i generen un 21,28% de l'ocupació del país.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia