FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Les pimes poden saber si són o no digitals amb aquests dos test oficials

Les pimes poden saber si són o no digitals amb aquests dos test oficials

Les empreses poden realitzar un parell de qüestionaris per a saber en què han de millorar a nivell digital

La digitalització és clau per a milers de negocis, però per a les pimes més encara. Ara, aquest tipus d'empreses poden realitzar dos tests oficials per a comprovar el seu grau de digitalització.


A través de la plataforma Accelera Pime es permet a les pimes descobrir si són o no digitals. Aquestes empreses poden completar o bé un test exprés o un avançat.

El test exprés consisteix en un qüestionari compost per 13 preguntes senzilles. L'empresari només tardarà uns 10 minuts a completar totes les preguntes. La informació que se sol·licita a la pime s'ha elaborat en funció dels indicadors sobre digitalització a nivell europeu, com són *DESI (Índex de l'Economia i Societat Digital) i *DII (Digital *Intensity *Index).

Quan es completa aquest test, la pime pot saber quin és el nivell de maduresa digital del negoci. Depenent del resultat obtingut, la pime es posiciona en un nivell de digitalització molt baix, baix, alt o molt alt.

Conéixer el grau de digitalització

D'altra banda, aquest qüestionari també li mostra a l'empresari els valors de referència nacionals per als indicadors analitzats prèviament. Això aconsegueix que la pime puga comparar-se amb la mitjana de pimes espanyoles. A més, descobrirà aspectes que li proporcionaran un avantatge competitiu en el mercat.

Independentment del test exprés, les empreses poden recórrer a un test més avançat. A través d'aquesta eina s'aprofundeix en el nivell de maduració digital de l'empresa. Ací, el qüestionari consta de 47 preguntes, que varien en funció del sector de l'activitat de l'empresa i del seu nombre d'empleats. Es tarda una mitjana de 20 minutos a completar-ho.

El test avançat s'organitza en 8 àmbits que tenen a veure amb la transformació digital, com l'estratègia digital, organització digital, infraestructura i tecnologia, ciberseguretat, relació amb els clients, comercialització, processos de negoci i processos de suport.

Quan es finalitza el qüestionari, l'empresari obté els resultats i pot conéixer el seu nivell de transformació digital, així com les àrees més digitalitzades del negoci i en què han de centrar els seus esforços.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia