FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Les pimes segueixen sense apostar per segurs de *ciberriesgo, pese a l'augment d'atacs

Les pimes segueixen sense apostar per segurs de *ciberriesgo, pese a l'augment d'atacs

Pese a l'augment d'atacs, les pimes segueixen sense apostar per la contractació d'assegurances de *ciberriesgo. La Unió Europea estima que el cost anual que representa la ciberdelinqüència se situa entorn dels 5,5 bilions d'euros.

L'activitat dels *ciberdelincuentes ha crescut exponencialment durant la pandèmia, animada per l'augment del teletreball i la digitalització, i la ciberseguretat és hui una de les principals preocupacions dels directius de les empreses.

No obstant això, malgrat que estan augmentant les inversions en tecnologia de seguretat enfront dels ciberatacs, segons *Watch&*Act *Protection *Services no s'estan dedicant recursos a la contractació d'assegurances de *ciberriesgo, que representen l'última barrera de protecció per a les organitzacions quan la tecnologia falla.

La Unió Europea estima que el cost anual que representa la ciberdelinqüència (que ja supera al tràfic de drogues com a principal tipologia de delicte que persegueix l'enriquiment il·lícit) se situa entorn dels 5,5 bilions d'euros. Així mateix, el cost que pot suposar per a una pime espanyola ser el blanc d'un ciberatac està estimat entorn dels 35.000 euros, la qual cosa per a moltes d'elles pot significar el tancament del seu negoci.

Falta de conscienciació i cotitzacions més exigents

Segons Javier *Huergo, responsable de *Watch&*Act *Protection *Services, “entre les empreses no existeix de moment la mateixa conscienciació a l'hora de contractar una assegurança de *ciberriesgo que amb una altra mena de pòlisses per a protegir les seues instal·lacions i als seus empleats enfront d'incendis, avaries o problemes de salut laboral. No obstant això, comptar amb aquesta mena d'assegurances contribueix a protegir un dels béns més valuosos de les organitzacions: la informació”.

Aquestes assegurances inclouen cobertures de responsabilitat civil enfront de danys causats a tercers si es produeix un robatori de dades, i cobertures dels danys propis, és a dir, els que afecten els sistemes informàtics de la companyia, desemborsaments davant possibles multes per infracció de la normativa de protecció de dades i pèrdues econòmiques del negoci.

Més informació

Font: directivosygerentes.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia