FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Les pimes són les més afectades per les restriccions de crèdit

Les pimes són les més afectades per les restriccions de crèdit

Un informe de CEPYME posa de manifest que van descendir en un 38,6%el segon trimestre de 2021

Les petites i mitjanes empreses (pimes) són les més afectades per les restriccions de crèdit. La Confederació de la Petita i mitjana empresa (CEPYME) ha advertit que en el primer semestre de 2021 les operacions de crèdit van arribar als 146.860 milions d'euros. Es tracta, diuen, dels nivells més baixos des de l'any 2010.

Des de CEPYME adverteixen que la caiguda de crèdit ha sigut del 38,6% durant el segon trimestre de 2021 en comparació amb el mateix període de l'any anterior. En 2020, per exemple, es van generalitzar els avals de l'ICO per a poder fer front a la pandèmia.


Malgrat tot, la caiguda de crèdit també ha aconseguit l'11% relatiu a les dades de l'any 2019, període en el qual encara no havia esclatat la crisi del coronavirus.


Segons CEPYME, la restricció del crèdit dificultarà la recuperació econòmica de les empreses. La Confederació considera que el teixit empresarial serà el més perjudicat per les restriccions i la caiguda de l'activitat i que això incidirà negativament en les pimes del sector del xicotet comerç i branques d'activitat vinculades al turisme.


Avales ICO


L'informe presentat per CEPYME exposa detalladament el descens del crèdit a partir del tercer trimestre del 2020 després de la injecció realitzada a través dels avals ICO. Segons detallen, s'ha situat també per davall dels nivells aconseguits en anys anteriors.


L'Enquesta de Préstecs Bancaris (*EPB) del segon trimestre del 2021 aporta més informació sobre les restriccions de crèdit. En aquest sentit, augmenta l'aversió al risc per part de les entitats financeres i un descens en la demanda del crèdit per part de les empreses.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia