FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Llei Crea i Creix: en què consisteix i en quin estat es troba?

Llei Crea i Creix: en què consisteix i en quin estat es troba?

La normativa, que ja està en exposició pública, tracta de superar alguns obstacles detectats per a la creació i *desarollo de les empreses,

L'avantprojecte de llei Crea i Creix ja està en exposició pública. La norma pretén impulsar la creació d'empreses, eliminar els obstacles a l'activitat econòmica i lluitar contra la morositat.


La llei Crea i Creix és una proposta de reforma inclosa en el Pla de Recuperació que té l'objectiu de tractar de millorar les condicions per al desenvolupament de l'activitat empresarial.

Una de les mesures més rellevants consisteix a facilitar la constitució d'una Societat de Responsabilitat Limitada amb un capital social d'un euro. D'aquesta manera s'eliminaria el mínim legal de 3.000 euros per a constituir aquest tipus de societats. A més d'això, la normativa inclou salvaguardes per als creditors i estableix un règim més flexible que l'actual.

A través d'aquesta llei també es tracta de reduir el cost en la creació de les empreses. Això facilitarà la constitució de nous negocis i permetrà a les companyies emprar els recursos en usos alternatius alineant-se amb les normatives d'altres països que destaquen en matèria d'emprenedoria.

Mesures contra la morositat

Per a lluitar contra la morositat, la llei Crea i Creix contempla l'adopció de la factura electrònica. Això obligarà a totes les empreses i autònoms a emetre factures electròniques en les seues relacions comercials, la qual cosa garantirà la traçabilitat i el control dels pagaments.

Per a facilitar la implementació de la factura electrònica està el Pla de Recuperació i els recursos previstos per a la digitalització de les pimes. En aquest cas, cal destacar el programa digital *Toolkit, que inclou la subvenció de productes i serveis relacionats amb la factura electrònica.

Les empreses també disposaran d'incentius a la reducció dels períodes mitjans de pagament. Es procedirà, per tant, a la seua valoració en l'accés a les subvencions públiques i es garantirà d'aquesta manera que els adjudicataris abonen en temps el preu que hagen pactat amb els subcontractistes.

La llei posa l'accent, a més, en l'eliminació de burocràcia i l'establiment de procediments més àgils. D'aquesta manera s'amplia també el catàleg d'activitats econòmiques exemptes de llicència i s'incorpora al llistat de la normativa aquelles activitats que hagen sigut considerades com a innòcues per, almenys, una comunitat autònoma.

La llei Crea i Creix contempla, així mateix, una modificació de la llei de Garantia d'Unitat de Mercat per a millorar la cooperació entre administracions públiques.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia