FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
L'obligatorietat de la factura digital afectarà a prop de 3 milions de pimes

L'obligatorietat de la factura digital afectarà a prop de 3 milions de pimes

Segons dades de *Yotramito, la mesura afectarà a prop de 3 milions de pimes espanyoles.

Com ja hem anunciat, l'aprovació de la Llei Crea i Creix ha suposat, entre altres coses, que la factura electrònica siga obligatòria per a pimes i autònoms. Segons dades de *Yotramito, la mesura afectarà a prop de 3 milions de pimes espanyoles.

Moltes d'aqueixes pimes i autònoms desconeixen que la facturació electrònica és ja un imperatiu legal, i altres tantes, malgrat saber-ho, no tenen les eines ni el coneixement necessari per a instaurar les solucions que els permeten automatitzar aquest procés. El Kit Digital, paquet d'ajudes de 3.000 milions d'euros procedents de la Unió Europea, pot ser un salvavides per a moltes d'aquestes empreses.

*Yotramito, companyia especialitzada a acompanyar a pimes i autònoms en la identificació i tramitació d'ajudes i subvencions a través d'Internet, agilita i simplifica el procés fins a aconseguir els diners.

En total, ja hi ha compromesos amb les pimes un total de 1.388 milions d'euros del Kit Digital, que encara no s'han repartit. L'escassa digitalització de l'administració pública i la reduïda formació dels funcionaris -es va anunciar la formació de 800 empleats públics en el Kit Digital però només s'ha format a 200– estan darrere d'aquestes xifres.

*otramito ha reclamat una major fluïdesa en la comunicació amb les administracions públiques per a millorar tots aquells aspectes que dificulten l'accés de les empreses a les ajudes.

Oberta la segona convocatòria del Kit Digital
Les organitzacions de 3 a 9 empleats tenen ara a la seua disposició un total de 500 milions d'euros, a raó de 6.000 euros per cada micropime, tal com estableixen les bases de la segona fase del Kit Digital. En total, aquestes subvencions poden ser sol·licitades per 425.000 empreses espanyoles.

Podran demanar-les durant els pròxims 12 mesos. Fins hui s'ha entregat menys d'un 20% de les ajudes de la primera fase del Kit Digital, degut en gran manera a la complexitat dels processos en la petició de les subvencions. Només un 53% de les pimes d'entre 10 i 49 empleats van demanar ajudes en la primera fase, que s'ha ampliat durant sis mesos més.

“Estem davant una ocasió històrica després d'una pandèmia inèdita en el món modern i a les portes d'una crisi. El Kit Digital no sols pretén accelerar econòmicament el teixit empresarial espanyol, sinó també modernitzar un país per complet i fer-lo més competitiu en un món global, en el qual les pimes ja no sols competeixen en el seu propi país, sinó a escala global. *Yotramito juga un paper fonamental en aquest sentit. El nostre paper és ajudar pimes, microempreses i autònoms a tramitar subvencions públiques de qualsevol tipus”, explica Alfredo *Colombano, *COO de *Yotramito.

Més informació

Font: muypymes.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia