FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Maneres de saber si realment la meua pime pot ser ciberatacada

Maneres de saber si realment la meua pime pot ser ciberatacada

El 70% dels ciberatacs els reben les pimes.

Les empreses que més atacs d'aquest tipus solen rebre són les pimes. Dades de la Guàrdia Civil indiquen que les petites i mitjanes empreses reben el 70% dels ciberdelictes a Espanya. El director general de Soler *GDI, José María Soler, assenyala que “és fonamental que les empreses s'adapten al més prompte possible a aquesta situació que perdurarà en el temps. Per a moltes és tard ja, però per a unes altres una bona decisió ara pot salvar el seu futur".

Equips informàtics

Per a valorar els riscos de rebre un ciberatac primer l'empresa ha de pensar si disposa d'equips informàtics connectats a Internet. En aquest cas, les possibilitats augmenten, ja que si no hi ha equips connectats a Internet el risc podria produir-se a través de discos durs externs o d'USB infectats.

L'Estudi de *Cibercriminalidad reflecteix que cada vegada els empleats són més poc inclinats a informar sobre possibles bretxes de seguretat, especialment després de l'adopció del teletreball.

Les empreses solen emprar els equips i dispositius informàtics per a emmagatzemar informació que els siga útil per a exercir les funcions del negoci. Si aquests equips s'empren per a altres qüestions que no tenen a veure amb l'empresa, disminueix el risc. No obstant això, si es pateix un atac informàtic és possible que això afecte dades d'empleats, facturació o estratègies empresarials. El risc podria incrementar-se si la informació que s'emmagatzema és de terceres persones, ja que l'empresa podria incórrer en un delicte penal per no emmagatzemar correctament la informació.

El preu que pot pagar una empresa per un ciberatac pot ser molt elevat, sobretot si es destrueixen o modifiquen dades. D'acord amb *Acens, només el 27% dels espanyols realitza còpies periòdiques de seguretat.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia