FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
MANTENIMENTS *TAFESA dissenya tecnologia i fabrica maquinària exclusiva que arriba als mercats internacionals

MANTENIMENTS *TAFESA dissenya tecnologia i fabrica maquinària exclusiva que arriba als mercats internacionals

L'empresa associada MANTENIMENTS *TAFESA treballa en el manteniment de mecanismes industrials i en la fabricació de maquinària exclusiva segons les necessitats dels seus clients.

L'empresa *Tafesa, situada a Soneja i dedicada al manteniment de maquinària industrial, es va crear en 2003 amb l'objectiu de donar servei als negocis situats en la zona i comptava amb un equip expert en aquest ofici. Eren els anys de la bonança econòmica i el treball era quasi infinit. Clients com una reconeguda fàbrica d'algeps de la zona i l'empresa Reciclats *Belcaire Palància, formaven part de la cartera de clients. Però la crisi del boom immobiliari va provocar el fort descens de l'activitat.

Però l'atzar o la casualitat, a vegades, s'alien en el moment adequat (o menys esperat) per a donar un gir a situacions que semblen *irreconducibles. Així, un client del municipi del Toro, en 2010, va preguntar a Andrés Ferrer, gerent de la signatura, si podia dissenyar i fabricar una màquina per a *despalillar el romer. “Com eren temps de poques comandes, vaig poder dedicar-me a aquesta tasca i al cap d'un any ja teníem la màquina preparada”, explica el responsable de *Tafesa. Va ser un punt d'inflexió per a la signatura, i encara que els treballs de manteniment eren la seua principal comesa, es va començar a albirar una nova línia de treball.

Així, a través del boca a boca i, sobretot, a través d'internet, han anat sorgint noves comandes. “Nosaltres el que fem és crear productes únics que s'adapten a les necessitats que ens trasllada cada client”, explica Ferrer. Així, la signatura compta ja amb diverses màquines exclusives dissenyades i fabricades a partir de les comandes dels seus clients. A part de la *despalilladora d'herbes aromàtiques, destaquen també la *deshojadora de *estevia, la peladora de canyes, el *descompactador de coco premsat, i el molí tamís per a plantes aromàtiques.

Les vendes no sols es realitzen a Espanya, sinó que importants empreses multinacionals de diferents sectors a nivell internacional han sol·licitat dissenys concrets als responsables de *Tafesa. l'Argentina, Mèxic, Itàlia, l'Uruguai, Gran Bretanya, França i ara Ghana, són els països on ha arribat la tecnologia creada i dissenyada a Soneja per a posar solució a aspectes tan concrets com pelar les canyes. “Totes les màquines han de ser molt precises per a fer les tasques que necessita el client”, assegura Ferrer. En aquest cas concret, el destí són empreses, sobretot franceses, que es dediquen a la fabricació d'instruments musicals i en concret d'instruments de vent, com el clarinet, explica Andrés Ferrer. Cal recordar que la canya és un dels accessoris indispensables per a peces com l'oboé, el clarinet o el saxofon.

Productors de *estevia o planteristes de plantes ornamentals que necessiten descompactar el coco premsat per a convertir-lo en substrat nacionals i internacionals són clients d'una signatura que exporta tecnologia exclusiva però que també manté el seu departament de manteniment i la fabricació d'una altra mena de maquinària més comuna com són *tolbas, molins o cintes transportadores que elaboren per a un mercat més pròxim. “La nostra filosofia de treball és donar solució als temes que requereixen les empreses”, manté el gerent de *Tafesa, “amb maquinària adequada als treballs que es realitzen però senzill en el seu maneig i manteniment”, conclou.

Així, en els últims 10 anys, i gràcies a l'ampliació de les línies de treball, l'empresa situada a la comarca de l'Alt Palància manté una plantilla fixa de 5 treballadors, en una època que “està sent complicada per les contínues variacions de preus de les matèries primeres i l'escassetat de professionals qualificats en l'ofici com, per exemple, soldadors”, afirma Ferrer, “però en el qual també se sumen diversos encàrrecs”.

Més informació

Font: castellonplaza.com,

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia