FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Naix CONPYMES, una nova patronal que ve a disputar a CEPYME la representativitat de pimes i autònoms

Naix CONPYMES, una nova patronal que ve a disputar a CEPYME la representativitat de pimes i autònoms

MENYS IMPOSTOS I IMPULSAR UN NOU MODEL PRODUCTIU, SÓN LES CLAUS DEL SEU PROJECTE

“Som l'organització d'organitzacions”, afirma José Luis Roca, promotor immobiliari i president de *CONPYMES, la nova associació de pimes i autònoms que aquest hui es presenta en societat.

És un projecte ideat des de fa cinc anys i que ha tingut en l'entitat Plataforma Pimes, que es va crear en 2018, el seu punt de referència i motor d'arrancada.

Aquesta entitat pretén competir amb CEPYME, organització adscrita a la CEOE en la representació de pimes i autònoms del país.

“La nostra aposta és a llarg i mitjà termini. No pretenem trobar solucions miraculoses. Prometem treball per als nostres associats en context econòmic social i de salut publica molt complicat”, explica Roca.

*CONPYMES, segons dades de l'entitat, ja representa a 2,1 milions d'empreses, fruit de la integració d'una vintena d'organitzacions intersectorials representatives.

Té com a objectiu «la representació real de les pimes i autònoms, que suposen el 99,8 per cent del teixit empresarial espanyol i generen el 70 per cent de l'ocupació».

“Des de la nostra entitat creiem que només existirà recuperació econòmica si es garanteix la salut pública. Juntament amb vacunes, cal definir altres estratègies amb mesures farmacològiques, testatges».

I és que, «ens juguem molt com a país per la presencialitat del nostre model productiu”, afirma Roca.

El model organitzatiu de *CONPYMES és molt col·legiat en les seues decisions. “Hem volgut fugir d'un model presidencialista. Moltes de les decisions es prendran de manera col·legiada on s'escoltarà a tothom”.

En aquesta primera junta directiva apareixen en la Presidència d'Honor Julio Villaescusa *Izquierdo (*FENADISMER) i Josep González Sala (*PIMEC).

Al costat de Roca en les vicepresidències es troben Antoni Cañete, president de *PIMEC; María José *Landáburu, vicepresidenta segona i presidenta de l'associació d'autònoms *UATAE; Juan Antonio Cabrera, president de *ANPIER i Jordi Mora, vicepresident quart i representant de *PIME Mallorca

Un model de capitalisme inclusiu
Roca explica que defensen un model de capitalisme inclusiu, diferent de l'actual que després de la Segona Guerra Mundial i la crisi del 2007 s'ha demostrat que no funciona.

“Ha d'haver-hi un nou model econòmic on hi haja un benefici just per a les empreses, però on existisca també una igualtat d'oportunitats per a totes i no hi haja situacions de domini de mercat ni oligopolis”, assenyala.

Des del seu punt de vista, “en aquests moments el 50% del PIB mundial és inaccessible a la competència i això llastra la productivitat i l'interés general de la ciutadania. Cal acabar amb aquestes posicions de domini. Per a això, les pimes de tota Europa hem de fer un pas avant assumint que volem operar en activitats productives i deixar de ser subcontractistes o estar en aqueixa cadena d'oligopolis».

Des d'aquesta entitat creuen que “realment el que cal fer és millorar la productivitat, acabar amb les posicions de domini. Al mateix temps pensem que no cal anar a un sistema basat en econòmic en subvencions i prestacions socials que han d'existir sinó que la igualtat i la distribució de beneficis ha de ser ‘ex-ante’ per via de la competència, amb una formació justa de preus”.

Més informació

Font: confilegal.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia