FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Passos perquè els autònoms amb empleats puguen oferir formació bonificada

Passos perquè els autònoms amb empleats puguen oferir formació bonificada

L'empresa haurà de donar-se d'alta i gestionar l'acció formativa a través de la Fundació Estatal per a la Formació en l'Ocupació

Els treballadors autònoms que tinguen contractats treballadors poden ajudar els seus empleats a desenvolupar-se professionalment i a adquirir noves habilitats. Per a això, han de conéixer primer els crèdits de formació de què disposen per a bonificar l'acció formativa que desitgen a través de la Fundació Estatal per a la Formació en l'Ocupació.


En primer lloc, el que han de fer és calcular el crèdit de formació de què disposen. Aquest crèdit de formació fa referència a la quantia que té l'empresa anualment com a ajuda per a la formació dels seus empleats. El crèdit formatiu es calcula en funció del que s'haja cotitzat per formació professional, així com la plantilla amb la qual compte l'empresa.

A continuació, és important que l'empresa es done d'alta en l'aplicació de la Fundació Estatal per a la Formació en l'Ocupació, ja que la gestió de les bonificacions es realitzen a través d'ací. És la pròpia empresa o l'entitat organitzadora la que s'ocuparà de gestionar les bonificacions.

Si l'empresa té representants dels treballadors, haurà de demanar-li al col·lectiu que li aporte dades relacionades amb el curs que es realitzarà. Entre la informació a aportar es troba la denominació, descripció i objectius de les accions formatives, el calendari d'execució del curs, qui el realitzarà, el lloc d'impartició i el balanç d'aquest.

Inici del curs

A continuació, haurà de comunicar-se l'inici del curs. Això es realitza a través de la pròpia plataforma una vegada es dona d'alta l'acció formativa.

La formació serà gratis per als participants i la seua duració no pot ser inferior a dues hores, igual que tampoc pot superar les huit hores diàries. Igualment, una vegada que els participants acaben el curs, se'ls haurà d'entregar un qüestionari d'avaluació d'aquest.

Una vegada acabe el curs, s'haurà de comunicar la fi de l'acció formativa, qui l'ha realitzat, els costos que ha suposat per a l'empresa i s'haurà d'indicar la quantia a bonificar i el mes d'aquesta bonificació.

Perquè el curs siga *bonificable un dels requisits imprescindibles és que l'empresa estiga al corrent dels pagaments amb Hisenda i la Seguretat Social.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia