FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Pautes perquè pimes i autònoms gestionen factures

Pautes perquè pimes i autònoms gestionen factures

Les empreses hauran de guardar les factures un mínim de sis anys i portar al dia la seua comptabilitat

Portar la facturació al dia és una de les tasques que tota pime i autònom ha de realitzar. No obstant això, no sempre s'aconsegueix. És per això que des de la plataforma de serveis financers i eines de gestió de negoci de pimes *Nomo han llançat una guia pràctica sobre facturació.


Els experts donen consells clau per a gestionar de manera eficient la facturació, a més, indiquen els tipus de factures que existeixen i quines dades han d'incloure aquests documents.

Entre els consells que aporten destaca el de guardar tots els tiquets i factures. Es tracta, indiquen, de documents fiscals que permeten desgravar i provar la informació registrada en els llibres comptables per a realitzar la declaració d'impostos. Els tiquets i factures s'han de guardar com a mínim 6 anys.

Portar al dia la comptabilitat

D'altra banda, per a gestionar la comptabilitat de manera eficient de deure portar al dia. Si es gestiona la informació de forma sistematitzada, s'eviten errors i sancions administratives, adverteixen.

En el cas de necessitar accedir a contractes, tiquets o factures, l'empresa hauria de disposar de còpies de la documentació en el núvol. Això els garantiria més agilitat i seguretat.

La majoria de les empreses acostumen a pagar a 60 o 90 dies. Això podria suposar un problema de liquiditat per al negoci. Per a evitar-ho, és important emetre les factures al més prompte possible amb la intenció de cobrar-les també com més prompte millor. Així mateix, aconsellen recordar periòdicament als clients que no han pagat i facilitar sempre el pagament introduint mètodes com *Paypal o el pagament a través de targeta bancària.

Ús d'eines digitals

L'ús d'eines digitals per a gestionar la facturació pot ser de gran ajuda en els processos comptables. Això suposaria un estalvi d'esforç, temps i de recursos per a les empreses.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia