FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Pimes i autònoms demanen al Govern que rectifique després del fiasco de les ajudes directes

Pimes i autònoms demanen al Govern que rectifique després del fiasco de les ajudes directes

Encara que l'Executiu ja ha decidit allargar el termini per a entregar-les, els potencials beneficiaris consideren que cal canviar part dels criteris exigits

No obstant això, el problema amb el qual s'està topant el Govern és que "queda més de la meitat dels diners per repartir", insisteixen les fonts consultades, que expliquen que han sigut "molt pocs" els qui han sol·licitat les ajudes. Malgrat que l'Executiu ja ha decidit ampliar el termini per a repartir-les més enllà del previst 31 de desembre, amb l'objectiu de captar més interessats, les pimes i els autònoms consideren que el número no creixerà si no es modifica el fons i la forma d'aquestes injeccions.

En concret, tant des de la patronal *Cepyme com des de l'Associació de Treballadors Autònoms (LLIGA) denuncien, d'una banda, "el tediós procediment burocràtic" necessari per a beneficiar-se d'aquestes ajudes, que en molts casos ha impedit que les sol·licituds siguen majors; per un altre, ressenyen, els requisits com la necessitat de comptar amb deutes a 31 de maig "perjudica molts empresaris que han pagat a temps, però que continuen necessitant aquesta ajuda".

"Està sobrant diners i la quantia final de beneficiaris és molt reduïda. La càrrega burocràtica que porta aquesta ajuda descoratja a demanar-la", asseguren fonts de *Cepyme. Des de *ATA, per part seua, recalquen que segons les seues estimacions no hi haurà més de 300.000 sol·licituds dels quasi 3,2 milions d'autònoms. "Això demostra el difícil que és complir els requisits", postil·len.

Les CCAA valoren els casos
Les línies d'ajudes anunciades per l'Executiu estan compostes de dos compartiments. El primer, un de 5.000 milions, que es destinarà al conjunt de comunitats autònomes. El segon, de 2.000 milions, serà per a Canàries i Balears, per tractar-se dels territoris més castigats per la pandèmia per la caiguda del turisme. Les ajudes es reparteixen per comunitats segons una sèrie de criteris: dos terços depenen de la caiguda del PIB en 2020, moderat en funció de la prosperitat relativa de cada autonomia; una mica més d'un 20% es distribueix en funció de la taxa de desocupació i una novena part segons l'atur juvenil.

Més informació

Font: vozpopuli.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia