FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Pimes i autònoms podran ajornar fins a 30.000 euros en el pagament d'impostos durant sis mesos

Pimes i autònoms podran ajornar fins a 30.000 euros en el pagament d'impostos durant sis mesos

El Govern amplia la línia de finançament de l'ICO aprovada després de la fallida de Thomas *Cook

Les pimes i els treballadors autònoms podran ajornar a partir d'aquest divendres fins a 30.000 euros en el pagament d'impostos durant sis mesos, amb tres mesos de manca. Així ho estableix el decret llei publicat aquest divendres en el Boletín Oficial del Estado (BOE) que dona llum verda a una sèrie de mesures urgents davant l'impacte econòmic causat per la pandèmia de la *Covid-19. Els ajornaments, que es podran presentar prèvia sol·licitud, es refereixen a deutes tributaris que estiguen en període voluntari de pagament des d'aquest 13 de març fins al 30 de maig.

“Així, es persegueix mitigar el possible impacte que l'escenari de contenció reforçada puga tindre en els sectors més vulnerables de l'economia, això és, pimes i autònoms”, resa el decret llei publicat aquest matí en el BOE. Amb aquesta mesura, el Govern pretén injectar 14.000 milions de liquiditat en l'economia i proporcionar un baló d'oxigen a les empreses i professionals, segons va avançar el dijous el president de l'Executiu, Pedro Sánchez, després del Consell de Ministres.

Una altra novetat és que la mesura fa ajornables conceptes que abans no ho eren, com les retencions de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, quotes de l'IVA, ingressos a compte i pagaments fraccionats de Societats. Però no totes les empreses podran accedir a aquestes ajudes. Un dels requisits per a ser elegibles està en el volum d'operacions, que no pot haver sigut superior als 6.010.121,04 euros en 2019. L'ajornament es concedeix per un període de sis mesos, però les empreses que es vulguen estalviar el pagament d'interessos poden començar a retornar les quanties ajornades passats els tres.

El Consell General d'Economistes explica que aquesta mesura afectarà, per exemple, a l'abonament de l'IVA mensual de febrer, març i abril de les petites i mitjanes empreses acollides al sistema de Subministrament Immediat d'Informació (*SII) i als pagaments de tributs del primer trimestre el termini de presentació del qual acaba el 20 d'abril.

Més informació

Font: elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia