FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Pimes i canvis en el seu model de negoci

Pimes i canvis en el seu model de negoci

Quan i amb quin grau innovar en la petita i mitjana empresa

Qualsevol empresa, independentment de la seua grandària, ha de realitzar permanentment una anàlisi externa al seu entorn. Aspectes com el monitoratge de les tendències, del comportament dels nostres clients o dels canvis en les seues preferències, són clau per a detectar a temps els senyals que han de guiar la nostra innovació i rendibilitat d'aquesta. Quan la innovació incremental és insuficient, podem recórrer a una innovació més profunda que pot comportar canvis en el model de negoci i fins i tot a la reinvenció. Innovar en el model de negoci és repensar el motor de la companyia en relació a la creació i lliurament de valor. D'aquesta manera, estem innovant en els fonaments de la companyia.


Com puc saber si ha arribat el moment de reinventar el meu model de negoci? Alguns indicis són els següents:

Quan el canvi de l'entorn va més ràpid que els canvis interns de l'empresa.
Quan existeixen nous competidors o jugadors en el mercat que estan creixent a una velocitat més ràpida que la taxa de creixement de la indústria.

Si baixen indicadors clau com la fidelització dels clients o la compra mitjana dels productes o serveis.
Qualsevol altre senyal que els clients se senten atrets per altres solucions alternatives i estan buscant soluciones substitutes.

Modificar el model de negoci

Modificar el model de negoci d'una pime és possible, ja que la grandària de l'empresa no és el paràmetre crític a l'hora de modificar el model de negoci. El que sí que és clau és entendre amb precisió quin és el motor del meu negoci: hem de poder desgranar-ho de manera que ens permeta innovar en àrees específiques per a ser més competitius.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia