FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Pimes i grans empreses necessiten 155.000 milions després del colp de la pandèmia

Pimes i grans empreses necessiten 155.000 milions després del colp de la pandèmia

"La pressió financera podria materialitzar-se en la primera meitat de 2021 i s'espera que les insolvències augmenten"

La pandèmia i les seues conseqüències econòmiques estan deixant pràcticament sense alé a les empreses espanyoles, especialment a les pimes, que conformen la majoria del teixit empresarial. Malgrat les mesures posades en marxa per a pal·liar la sagnia econòmica, les pèrdues, la no recuperació dels ingressos i els deutes, cada vegada majors, estan augmentant considerablement les necessitats de finançament de les companyies.

Concretament, les empreses acumularan entre l'any passat i aquest una necessitat de finançament d'uns 155.000 milions després del colp econòmic del *Covid-19, d'acord amb les estimacions de l'Associació de Mercats Financers d'Europa (*AFME) i *PwC. L'impacte correspon a tot el sector empresarial, compost en quasi en el 98% per pimes, que recorren habitualment a finançament bancari més que al mercat de capitals per a finançar-se.

La xifra corresponent a les empreses espanyoles implica un 15,5% de les necessitats del teixit empresarial de la Unió Europea, que *AFME i *PwC xifren en un bilió d'euros, dada similar a les estimacions de la Comissió Europea, que fixa una forqueta d'entre 700.000 milions i un 1,2 bilions d'euros entre 2020 i 2021. I la xifra augmentarà conforme persistisca la crisi econòmica.
És per això que des de *AFME estimen que existeix una necessitat d'entre 450.000 i 600.000 milions d'euros que no està coberta per les eines de finançament públiques i privades disponibles.

«Les pèrdues suposen una erosió directa sobre el capital de les empreses que haurà de ser reemplaçat i el ritme de reemplaçament determinarà la velocitat de la recuperació», adverteixen des de *AFME.

En el cas de les empreses espanyoles, tenen a la seua disposició mesures com els crèdits amb aval de l'Estat, que els proporcionen finançament per al pagament de despeses corrents i mitjançant els quals poden accedir a garanties per fins a 140.000 milions d'euros en el cas que no puguen fer front a les seues obligacions financeres. Aquest programa ha servit per a fer costat principalment a les pimes, que són les que més han necessitat ampliar la seua capacitat financera des del principi de la pandèmia a causa de l'aturada de l'activitat que va portar el confinament i més tard per la no recuperació total d'aquesta.

Més informació

Font: elindependiente.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia