FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Pimes: més exposades per culpa del teletreball

Pimes: més exposades per culpa del teletreball

Els atacs informàtics s'acarnissen amb les pimes, que són més vulnerables si no es prenen mesures al *teletrabajar.

En aquest sentit, les empreses que més estan patint aquest tipus de ciberatacs són les pimes. El *coronavirus ha generat una major presència del teletreball. El que comporta riscos en aquest àmbit. Com protegir-se?

Principals consells al *teletrabajar

La primera recomanació és utilitzar equips d'empresa o equips específics per al teletreball, que vagen separats d'altres usos personals que es puguen realitzar. Aquests equips, a més, han d'estar proveïts d'antivirus i aplicacions actualitzades, tal com recorden des de *Spring *Professional, els qui han elaborat un decàleg per a *teletrabajar de manera segura.

Quant a l'ús d'Internet, recomanen accedir a portals que compten amb protocol https, així com evitar xarxes Wifi desconegudes, de tercers o públiques, perquè són les que presenten més vulnerabilitats. Respecte a la connexió sense fil que s'utilitze, és recomanable modificar la clau del nostre encaminador cada certs períodes.

Còpies de seguretat i contrasenyes

Una altra qüestió a tindre en compte, segons recorden des de *Spring *Professional, és realitzar còpies de seguretat de la informació sensible, i extraure-la del dispositiu que s'utilitza. Un dels atacs contra pimes més comunes és el *ransomware, que bloqueja el sistema i impedeix recuperar aqueixa informació, al no ser que es realitze un pagament. El tindre aqueixa còpia de seguretat podria ser-nos útil en aquests casos, per a no haver d'accedir al xantatge.En aquest sentit, també és interessant utilitzar el núvol corporatiu, evitant així la pèrdua d'informació.

Respecte a les contrasenyes, és vital no compartir-la amb altres accessos o membres de la família, a més d'activar el bloqueig automàtic de dispositius. Finalment, recomanen no obrir cap arxiu de correu electrònic que provinga de fonts sospitoses.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia