FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Pla Digitalització Pimes 2021-2025: principals mesures

Pla Digitalització Pimes 2021-2025: principals mesures

Dins del Pla de Digitalització per a Pimes 2021-2025, el Govern ha definit fins a cinc eixos d'actuació diferents per a abordar la part més ambiciosa del programa, fonamentalment centrat en les pimes, cadascun dels quals compta amb la seua dotació econòmica específica.

Digitalització bàsica de les pimes

La digitalització bàsica de les pimes és la primera línia d'actuació, i compta amb un pressupost de més de 3.000 milions d'euros per a aconseguir que un nombre cada vegada major de pimes integre solucions digitals dins dels seus processos empresarials. Els seus objectius són, entre molts altres, modernitzar la seua gestió interna, la relació amb els seus proveïdors, clients i la pròpia administració, abordar el màrqueting digital o l'impuls a la ciberseguretat.
La branca més ambiciosa dins d'aquest pla és el conegut com a Digital *Toolkit, destinada a finançar la integració en les pimes d'un conjunt de paquets bàsics de digitalització com a diferents eines habilitadores, formació, pàgina web, sistema de gestió de recursos *ERP, sistema de gestió de clients *CRM, venda per internet, màrqueting digital o ciberseguretat.

Suport a la gestió del canvi

Amb un pressupost inicial de 656 milions d'euros, té com a fi promoure la formació empresarial i a directius en competències digitals. Posa especial èmfasi a reduir la bretxa digital per qüestió de gènere i la formació específica per a joves experts en digitalització que puguen actuar com a agents de la transformació de les pimes.

El principal programa d'aquest eix d'actuació és el conegut com a Agents del Canvi, dotat amb fins a 300 milions d'euros, cerca finançar la incorporació de professionals en transformació digital en les pimes per a desenvolupar el seu pla de digitalització i accelerar la seua transformació digital.

Impuls a la innovació disruptiva i l'emprenedoria

Aquesta partida comptarà amb 439 milions d'euros perquè les pimes aprofiten totes les oportunitats que en l'actualitat ofereixen l'economia verda i digital basada en dades.

Suport a la digitalització industrial

Aquest eix d'actuació compta amb un pressupost de 450 milions d'euros que es destinaran a l'impuls de la digitalització dels sectors especialment importants per a l'economia espanyola, com són indústria, turisme i comerç.

Reforma d'instruments i xarxes de suport a l'emprenedoria

Aquest programa té previst invertir 182 milions d'euros en diferents iniciatives públiques de suport a l'emprenedoria digital: la reforma dels instruments i xarxes de suport a l'emprenedoria, la innovació i la digitalització de les pimes per a reforçar la seua complementarietat i eficàcia en tot el territori nacional. Entre elles es destaca la creació de l'Oficina Nacional d'Emprenedoria que actuarà com a plataforma virtual que servisca de referent per a pimes, autònoms i empreses de nova creació, a més del programa de suport a la creació de *startups per dones emprenedores, el portal web *startups que servisca d'aparador per a l'ecosistema espanyol.

En definitiva, el Pla Digital 2025 és un dels programes públics més ambiciosos, ja que cap altra estratègia similar havia gaudit d'una dotació econòmica similar per a digitalitzar el teixit empresarial espanyol. Això hauria d'ajudar a evitar que les futures crisis econòmiques colpegen d'una manera tan dura com la que ha desencadenat la covid-19.

Més informació

Font: pymesyautonomos.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia