FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Problemes de liquiditat a problemes de solvència o inviabilitat, així evoluciona la tresoreria de moltes pime

Problemes de liquiditat a problemes de solvència o inviabilitat, així evoluciona la tresoreria de moltes pime

Ja anem quasi per un any de pandèmia i el que semblava una aturada d'uns quants dies, uns pocs mesos com a màxim, s'ha passat un any molt dur amb escassos ingressos en molts negocis, tant afectats per restriccions com uns altres que no ho estaven, però que han vist com la seua activitat econòmica es reduïa de manera exponencial.

Ja anem quasi per un any de pandèmia i el que semblava una aturada d'uns quants dies, uns pocs mesos com a màxim, s'ha passat un any molt dur amb escassos ingressos en molts negocis, tant afectats per restriccions com uns altres que no ho estaven, però que han vist com la seua activitat econòmica es reduïa de manera exponencial. I s'ha passat de problemes de liquiditat a problemes de solvència o inviabilitat en moltes pimes.

Del que estem parlant és d'un problema que implica destrucció de teixit productiu. I això té un greu problema, perquè generarà una recuperació molt més lenta, menor creació d'ocupació i sobretot suposa tirar per terra tots els esforços realitzats per a salvar ocupacions i empreses.
Però els problemes no seran només per a les empreses que caiguen, ja que aquelles que es mantinguen en peus suportaran un deute molt important que llastrarà la seua competitivitat tant a nivell nacional com internacional. En el segon cas és encara pitjor, ja que en altres països d'Europa no s'està produint un endeutament tan alt gràcies a ajudes directes més potents que les que tenen moltes empreses espanyoles.

Des de *Cepyme, Confederació de la petita i mitjana empresa (CEPYME), Gerardo *Cuerva, ha demandat la necessitat d'aprovar un paquet de mesures, que van des de moratòria *fisal a llarg termini, ajudes directes a les empreses, quitació de deute, préstecs participatius, incentivar més la inversió en les pimes, entre altres.

Ara com ara les solucions passen per ajudar les petites empreses a mantindre's amb vida almenys fins a final d'any, sempre amb l'esperança que la recuperació, sinó de manera completa si almenys de manera constant, comence en 2022. I això no és fàcil fer-ho cas per cas, ja que hi haurà empreses que ja hauran de liquidar-se i altres possiblement no necessiten aquestes ajudes encara que puguen sol·licitar-les.

Més informació

Font: pymesyautonomos.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia