FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Quatre atacs davant els quals les pimes han d'estar preparades

Quatre atacs davant els quals les pimes han d'estar preparades

Tres de cada quatre pimes esperen que els ciberatacs siguen més freqüents enguany. Segons els experts de *Excem, les principals amenaces per a aquest tipus d'empreses són els atacs automatitzats, els ciberatacs *cloud, el *ciberespionaje i el *ransomware

Els ciberatacs s'han tornat habituals en el nostre dia a dia. Només l'any passat l'Institut Nacional de Ciberseguretat (*INCIBE) va registrar 130.000 incidents greus en ciberseguretat, a més d'un augment del 80% de ciberatacs, amb quasi 40.000 atacs diaris. Les previsions indiquen que aquesta xifra continuarà augmentant, ja que els hackers estan posant el focus en aquelles organitzacions que no estan tan protegides i que solen respondre a un perfil de petita o mitjana empresa. És més, d'acord amb el "*State *of Website *Security *and *Threat *Report", tres de cada quatre pimes esperen que els ciberatacs siguen més freqüents enguany.

Els experts de *Excem *Technologies han identificat els quatre principals riscos que pateixen les petites i mitjanes empreses en aquests entorns donant solucions per a augmentar la seua protecció:

--*Ransomware. Aquests atacs, en els quals l'atacant sol demanar un pagament per a poder recuperar els arxius, no deixen de créixer i, en concret, a Espanya s'ha produït un important augment d'atacs de *ransomware des del començament de la pandèmia. La principal via d'entrada d'aquesta mena d'amenaça continua sent el *phishing, per la qual cosa es recomana que els empleats de les empreses realitzen cursos de formació i conscienciació, a més de protegir i mantindre actualitzats els seus equips per a evitar la infecció en els equips. Gran part de l'efectivitat d'aquests atacs es basa en la falta de capacitat de reconéixer aquestes amenaces, per la qual cosa la formació és fonamental.

--Atacs automatitzats. Els *ciberdelincuentes han començat a implementar noves tecnologies en els seus atacs com la Intel·ligència Artificial (*IA), *Machine *Learning i *Deep *Learning, per a aprendre de cada nou atac i millorar en el següent. L'ideal és que les empreses arriben a aconseguir un nivell madur de ciberseguretat compost per diverses capes de protecció suportada per tecnologia, com la intel·ligència d'amenaces, que proporciona informació sobre la intenció, oportunitat i capacitat d'atac que posseeixen els *ciberdelincuentes permetent millorar la defensa davant aquesta mena d'atacs.

--Atacs en l'entorn *cloud. Segons un recent informe de *McAfee, el nombre d'amenaces externes dirigides als serveis en el núvol ha repuntat un 630% entre gener i abril de 2020. Aquest tipus d'atacs provoca la inhabilitació total o parcial dels serveis, per la qual cosa és recomanable augmentar el nivell de protecció habitual i optar per un proveïdor homologat de *cloud i ciberseguretat que oferisca solucions que siguen capaces d'adaptar-se a la realitat de cada companyia. Precisament, per la seua grandària, les pimes es converteixen en un objectiu vulnerable en aquesta mena d'entorns.

Més informació

Font: ituser.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia