FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Què poden fer les pimes davant la crisi del coronavirus?

Què poden fer les pimes davant la crisi del coronavirus?

El 12 de maig se celebra el Dia Europeu de les Petites i mitjanes empreses i diferents experts analitzen la seua situació

El *coronavirus(*Covid-19) ha suposat un punt d'inflexió en les nostres vides, però també en la de moltes empreses. Han hagut de canviar la manera de treballar i, en alguns casos,han hagut de reinventar-se per a fer front a una situació incerta.

La crisi del *coronavirus ha sigut sobtada i consegüentment ha suposat un canvi brusc en les activitats de moltes empreses. “La incertesa de la situació que es viurà a curt i mitjà termini implica que les empreses hagen de tindre definit un pla de riscos tant a nivell estratègic com operacional per a fer-li front”, explica Clàudia *Danesi, Directora d'Empresa i Emprenedoria del *TecnoCampus.

A nivell estratègic algunes empreses han hagut de reorientar la seua activitat i de cara al futur redefinir el seu model de negoci. “A tall d'exemple, a Mataró i el Maresme hem vist que empreses del sector tèxtil han començat a produir màscares, bates i altres productes per al sector sanitari”, exposa.

La crisi ha afectat tant la planificació financera i de treball de les empreses com els seus canals de venda i atenció a clients, així com els d'aprovisionament. “S'ha evidenciat que aquelles empreses que tenien implementats canals online de venda i atenció al client han mantingut cert nivell d'activitat i ingressos, segons el sector”, apunta *Danesi.

Dia Europeu de les Pimes

El 12 de maig se celebra el Dia Europeu de les pimes per a reconéixer la seua labor i agrair-los la seua contribució a l'economia. Com ha afectat en particular el *coronavirus a les pimes i quines recomanacions existeixen?

“Hi haurà sectors, com el turístic, que no obrirà fins a setmanes després que acabe l'estat d'alarma. També el sector dels esdeveniments es veurà molt afectat ja que no es faran congressos presencials en molts mesos”, exemplifica Carme Poveda, Directora d'Anàlisi Econòmica de la *Cambra de *Comerç de Barcelona.

Poveda puntualitza que és important que aquestes empreses intenten avançar-se: “A nivell més pràctic és important que les pimes i autònoms posen les llums llargues i s'avancen als canvis que vindran. El sector dels esdeveniments i grans espectacles, per exemple, potser s'haurà de reconvertir aprofitant el potencial de les noves tecnologies”.

El sentit d'unió i el suport d'associacions també pot ser una peça clau. “Recomanaria que es recolzen en els seus gremis, associacions, col·lectius o entitats a les quals pertanguen”, exposa Damià Fernández, Delegat Territorial de *PIMEC Barcelonès *Nord – Maresme.

Més informació

Font: lavanguardia.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia