FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Que són els plans d'ocupació simplificats i com poden ajudar a autònoms i pimes

Que són els plans d'ocupació simplificats i com poden ajudar a autònoms i pimes

Es tracta de plans que ajudaran a millorar l'estalvi d'autònoms i empleats de pimes

Els plans de pensions d'ocupació simplificats ajudaran a millorar l'estalvi d'autònoms i empleats de pimes. Crear aquest tipus d'instruments forma part de les novetats que introdueix l'avantprojecte de llei per a l'impuls dels plans de pensions d'ocupació.

L'objectiu d'aquesta norma és simplificar la complexitat i la càrrega administrativa que per als promotors, empreses i persones físiques ocupadores suposen els actuals plans de pensions d'ocupació.

En aquest sentit, es consideraran plans de pensions d'ocupació simplificada aquells que, com recorden des del portal Jubilació de Futur, estiguen impulsats per empreses que s'incloguen en els acords col·lectius estatutaris de caràcter sectorial i que instrumenten compromisos per pensions en favor dels seus treballadors. També seran reconeguts com a tal els plans de pensions d'ús del sector públic que s'incloguen en les corporacions locals, les entitats i organismes que depenguen d'elles.

Cinc anys d'adaptació

Així mateix, els plans de pensions dels autònoms que estiguen promoguts per les associacions de treballadors autònoms, pels col·legis professionals o per les mutualitats de previsió social també podran optar a tal condició. Igual que aquells plans de pensions de socis treballadors i de socis de treball de societats cooperatives i laborals.

No obstant això, els plans d'ocupació simplificats hauran de complir amb una sèrie de requisits. Aquests plans hauran de ser de la modalitat d'aportació definida per a la contingència de jubilació i les prestacions que prevegen hauran d'articular-se mitjançant contractes d'assegurança previstos pel pla.

Així mateix, els contractes d'assegurança que formen part d'aquests plans de pensions i que cobrisquen la defunció, la invalides o la dependència, no podran tindre una duració superior a un any, hauran de ser temporals anuals renovables. I les prestacions es percebran en forma de renda llevat que s'establisca el contrari.

Per part seua, els plans de pensions actuals tindran un període màxim de 5 anys per a transformar-se en plans de pensions d'ocupació simplificats (*PPES), en el cas dels autònoms, o en un pla de pensions individual, en el cas de la resta.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia