FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
¿Què suposaria eliminar la bretxa de gènere en l'àmbit de pimes i els autònoms?

¿Què suposaria eliminar la bretxa de gènere en l'àmbit de pimes i els autònoms?

L'eliminació suposaria aportar 131.100 milions d'euros més a l'economia

Eliminar la bretxa de gènere en l'àmbit de pimes i autònoms suposaria aportar 131.100 milions d'euros més a l'economia, segons un estudi de *ClosinGap, elaborat per Fundació CEOE amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Econòmics (IEE).


L'estudi posa de manifest que si s'eliminara la bretxa de gènere, es podrien incorporar 2,8 milions de persones més en les pimes, per la qual cosa es podria eliminar la desocupació femenina, que en 2021 era de 1,8 milions de dones.
Des de *ClosinGap asseguren que aquesta circumstància ajudaria a les pimes i autònoms, ja que així es cobriria el 65,1% de les necessitats de la nova ocupació. En canvi, per a cobrir les necessitats restants, la població femenina hauria d'incrementar-se en un 34,9%.

L'estudi es reafirma en la necessitat que un milió de dones s'incorporaren al mercat laboral. Això provocaria un augment de la taxa d'activitat femenina del 58,6%, enfront del 53,7% que havia de media l'any 2021, i que era quasi 10 punts inferior a la dels homes, que se situava en el 63,6%.

Quant a les hores treballades per pimes i autònoms, les dades de 2021 revelen que els homes van realitzar més de la meitat de les hores treballades respecte a les dones. Ells van aconseguir 10.970 milions d'hores treballades, un 67,5% del total, mentre que, en el cas de les dones, la xifra es va situar en 5.290 milions d'hores, un 32,5% del total.

Nous llocs de treball

Per sectors, s'adverteix que àmbits com el de la construcció, la indústria manufacturera, la branca de comerç, transport i hostaleria, i la branca d'agricultura, ramaderia, silvicultura i pesca serien els que major volum d'ocupació generarien pel tancament de la bretxa de gènere en les pimes i els autònoms. S'estima que entre tots aqueixos sectors es podrien sumar 2,5 milions de nous llocs de treball.

El president de CEOE, Antonio *Garamendi, ha assegurat que “sembla mentida que siga un repte i no una realitat la igualtat en 2022. La suma de talent és la que realment fa més grans al país".

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia