FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Quines oportunitats de mercat tindran les pimes després de la pandèmia?

Quines oportunitats de mercat tindran les pimes després de la pandèmia?

La crisi obrirà nous escenaris comercials. Josu Ugarte, president de Schneider *Electric Ibèria i expert de *Cre100do, desgrana les tendències que marcaran el rumb i que afectaran, especialment, a petites i mitjanes empreses


Quan la pandèmia quede arrere s'obriran nous horitzons i possibilitats comercials. Però fins i tot en aquests moments, afirma Josu Ugarte, president de Schneider *Electric Ibèria, ja s'obrin davant nosaltres escenaris inèdits. Aquest expert de *Cre100do, fundació dedicada a l'impuls de les mitjanes empreses, afirma: “Hi ha un concepte interessant en el que està passant i és l'asimetria. Tenim països, sectors i empreses que eixiran enfortides mentre que uns altres eixiran perjudicades”, explica. “En aquests canvis tan potents sempre hi ha guanyadors i perdedors. Molt més que en l'evolució normal de l'economia”. No obstant això, sempre hi ha llum al final del túnel: “No em desmoralitzaria si estàs en un sector en el qual les coses vagen pitjor, perquè també en ell es poden fer coses interessants i guanyar quota de mercat”.

Relacionades amb aqueixes oportunitats, Ugarte destaca les tres grans corrents que estan marcant el món empresarial. “D'una banda, la globalització, la geopolítica i la interdependència. Per un altre, la revolució tecnològica: noves plataformes, intel·ligència artificial, arquitectures integrades. I el talent i l'ecosistema”, enumera. En aquest últim camp, i a conseqüència del profund canvi tecnològic que ha experimentat la societat, hui qualsevol treballador pot entrar en una companyia i aportar valor des del primer dia sense necessitat d'anys d'aprenentatge i assimilació dels mecanismes empresarials, afirma.

És en la revolució tecnològica on les coses han de millorar, segons Ugarte: “Les pimes espanyoles tenen dificultat a l'hora d'absorbir totes les disrupcions derivades de la tecnologia”, bastant més que les d'altres països pròxims com Alemanya, França o Regne Unit. Malgrat tot, hi ha línies mestres que ja s'endevinen i que són fàcilment abordables, com la multiplicació de la productivitat (a partir de l'increment de les visites virtuals respecte a les físiques); l'estalvi de costos davant la desocupació de seus comunes a causa del teletreball; o la gestió remota, un aspecte que ha passat a primera línia com mai abans. Respecte a sectors beneficiats per la situació actual, Ugarte desgrana: “Alimentació, maquinari i programari, salut i *farma són evidents. Però també tot el que té a veure amb la sostenibilitat, les elèctriques i renovables. I ho seran les infraestructures, perquè els governs hauran de generar demanda”.

En el vídeo que encapçala aquest article, elaborat per l'Observatori Vodafone de l'Empresa, Ugarte dona totes les claus sobre les tendències i oportunitats de mercat que ja estan sorgint en l'actualitat, i de les quals vindran quan la pandèmia vaja quedant arrere.

URL del vídeo Més informació


Font: elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia