FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Sense digitalització, pimes i autònoms no tenen futur

Sense digitalització, pimes i autònoms no tenen futur

Autònoms i pimes anteposen el temps que han d'invertir en aquestes tecnologies als seus beneficis.

La digitalització és vital per al futur de les empreses. L'índex d'Economia i Societat Digital (*DESI) de la Comissió Europea situa a Espanya en l'onzena posició en matèria de digitalització. No obstant això, un informe de *eAPyme, sobre l'Estat de la transformació digital en pimes i autònoms apunta al fet que en tots els sectors existeix una idea generalitzada sobre la dificultat per a descobrir les seues necessitats tecnològiques.


Els autònoms, per exemple, qualifiquen de “complicada” la seua relació amb les Tecnologies de la Informació (TIC), i en moltes ocasions anteposen el temps que han d'invertir per a manejar aqueixes tecnologies als beneficis que aquestes els poden suposar per als seus negocis.

Raons per a digitalitzar l'empresa

Entre les principals raons de les pimes per a digitalitzar-se es troba l'eficiència interna a través de la millora de processos i la interoperabilitat de l'empresa. A part d'això les pimes digitalitzades poden obtindre més i millor informació dels seus clients i mercats

També els és possible fomentar la comunicació amb els clients, personalitzar l'oferta i adequar-la a cada client, millorar la visibilitat i posicionament online, abordar l'exportació i disposar de xarxes i infraestructures ràpides.

D'altra banda, la digitalització permet a les empreses optimitzar la gestió dels ingressos i de la rendibilitat econòmica.

No obstant això, les pimes troben frens a la seua digitalització a causa dels costos d'aquesta, a les limitacions personals per a dur a terme la digitalització o al fet que tenen por als possibles atacs que podrien rebre.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia