FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Sostindre les pimes, clau per a la recuperació econòmica d'Espanya, segons *Esade

Sostindre les pimes, clau per a la recuperació econòmica d'Espanya, segons *Esade

Alerta que s'ha d'evitar una retirada abrupta de les ajudes, però indica que els recursos s'han de destinar a empreses que siguen viables

L'evolució de la recuperació econòmica a Espanya ja mostra signes positius encoratjada per l'acceleració de la campanya de la vacunació i, alguns sectors (consum, vendes d'automòbils, compra de vols) ja s'acosten als nivells previs a la crisi del *Covid. Així ho ha afirmat aquest dijous Toni Roldán, director del Centre de Polítiques Econòmiques de *Esade (*EsadeEcPol), durant la presentació de l'últim Informe Econòmic i Financer de *Esade, on s'apunta que la sostenibilitat del teixit empresarial, especialment de la pime, és clau per al creixement de l'economia espanyola a mitjà i a llarg termini.


Els autors recomanen afinar les mesures de política econòmica per a frenar la desaparició de les empreses en crisis a mesura que es vagen retirant les ajudes concedides durant aquests mesos: “Les noves mesures de suport haurien de concedir-se ràpidament a les empreses viables, però amb problemes de solvència, i evitar, en la mesura que siga possible, canalitzar recursos a empreses inviables”, cita l'informe.

Segons el baròmetre de Gestors Administratius del mes de juny, uns 175.000 negocis ja han desaparegut des que va començar la crisi sanitària i altres 110.000 empreses poden desaparéixer si s'eliminen les mesures de contenció com els ERTO i les moratòries. Així i tot, Roldán adverteix: "En algun moment s'haurà de prendre una decisió de donar un senyal que aquestes ajudes no poden ser per sempre, perquè també es permeta la reassignació de recursos necessària".

En aquest sentit, des de *Esade admeten que hi haurà conseqüències a mitjà termini en el teixit productiu, explicant que algunes empreses ja han deixat de ser viables (les anomenades empreses zombi) i hauran de desaparéixer. Per a saber si una companyia entra en aquesta classificació, *Esade suggereix utilitzar els indicadors proposats pel Fons Monetari Internacional (FMI) per a determinar si els problemes d'una empresa són de liquiditat, de solvència o de viabilitat en funció de la capacitat de la companyia per a tornar a generar beneficis en un període de tres anys una vegada iniciada la recuperació de la crisi econòmica.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia