FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Tres claus per a detectar els forats negres en les pimes i evitar la ruïna de qualsevol negoci

Tres claus per a detectar els forats negres en les pimes i evitar la ruïna de qualsevol negoci

La pandèmia ha fet que moltes petites i mitjanes empreses hagen hagut de replantejar-se no sols el futur, sinó el dia a dia dels seus negocis

Han sigut moltes les pimes que han vist perillar la seua estabilitat i la continuïtat de les seues operacions perquè el seu baix nivell de digitalització impedia, d'una banda, l'acompliment normal de la seua activitat. I, per un altre, la comunicació fluida amb els seus clients.

Han sigut moltes les organitzacions que no han pogut continuar operant, bé per la pròpia naturalesa dels seus negocis, bé perquè no han sabut/pogut adaptar-se a les circumstàncies crítiques del moment. S'han disminuït -en molts casos, paralitzat per complet- les vendes en alguns sectors com el turístic que tardaran mesos a recuperar-se. Mentre que altres organitzacions, per contra, han vist duplicar i, fins i tot, triplicar les seues demandes. Parlem de sectors més crítics o conjunturals com a alimentació, logística o sanitat.

Siga per excés en la demanda o pel seu defecte, la veritat és que, l'experiència que han viscut aquestes empreses ha fet que moltes d'elles es replantegen fins a quin punt necessiten una reconversió tecnològica que impulse, no sols la digitalització del negoci, sinó també, el canvi cultural que no acabava d'enlairar.

Isabel *Pomar, *CEO de *Datisa diu que “Les pimes han d'analitzar l'impacte produït i treballar per a la seua supervivència. Totes les empreses haurien de realitzar una avaluació de riscos i plans de contingència en funció dels diferents escenaris. I hauran de dotar a les seues estructures de les eines necessàries que els permeten flexibilitat. És la manera de flexibilitzar i agilitar les operacions, però també, la manera de garantir la relació fluida amb el client, proveïdors, *partners, etc. Davant tanta incertesa el millor és estar preparats per a poder reaccionar de manera àgil”.

Per tant, una vegada passat el xoc inicial, cal veure, analitzar i estar molt alertes per a saber si el nostre negoci està o no preparat per a escometre una nova ona d'aquesta pandèmia o encarar qualsevol altre escenari *disruptivo similar.

Des de *Datisa s'apunten tres claus per a identificar on poden estar els forats negres que poden portar a la ruïna a qualsevol negoci i com neutralitzar el seu efecte abans que siga massa vesprada:

Gestió financera
I, més concretament, gestionar amb eficiència la liquiditat sota els preceptes de la maximització de la rendibilitat i la minimització de les despeses. Cal planificar, equilibrar els processos de cobrament i els de pagaments i disposar d'un flux de caixa sanejat que proporcione la solvència necessària per a reaccionar amb rapidesa a situacions adverses. Però també, que permeta aprofitar les possibles oportunitats que es puguen identificar i, sempre, complir amb les obligacions financeres per a donar continuïtat i estabilitat al negoci. Es tracta de gestionar, evitant riscos i garantint l'operativa amb garanties i seguretat.

Assegurar les vendes
I la rendibilitat de les operacions, per exemple a través de l'e-*commerce, que és una cosa de la qual també s'ha vingut parlant molt en els últims anys. La venda digital, en molts casos és una necessitat o, més ben dit, una imposició del propi mercat. Posar al client en el centre, escoltar-li i proporcionar-li els canals amb els quals es vulga relacionar amb nosaltres serà bàsic. Per tant, la *omnicanalidad serà una qualitat sobre la qual les pimes hauran de treballar sí o sí, si volen tindre garanties per a afrontar una segona onada amb èxit.

Innovació

Més informació

Font: muypymes.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia