FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Una de cada tres pimes tem tirar el tancament per la inflació

Una de cada tres pimes tem tirar el tancament per la inflació

Escassetat de recursos, inestabilitat geopolítica o ciberseguretat, amoïnen a pimes i autònoms

Després del *covid arriba la inflació i les pimes i autònoms espanyols no aconsegueixen escapar de l'escenari d'incertesa. Les preocupacions dels empresaris han quedat plasmades en l'enquesta realitzada per *KPMG per a *Hiscox, asseguradora especialitzada en pimes, autònoms i micropimes. El resultat del sondeig es reflecteix en l'I Informe *Hiscox de pimes i autònoms a Espanya, presentat aquest matí a Madrid. “Ens ajuda a entendre com se senten, quines són les dificultats per les quals estan passant”, ha explicat David Heras, director general de la companyia a Espanya. L'enquesta realitzada durant el mes de juny passat, recull el testimoniatge de 400 empreses amb menys de 250 empleats i una facturació que no sobrepassa els 50 milions d'euros.

A pràcticament la meitat de les empreses preguntades els preocupa el risc sistèmic, aquell que si ocorre pot posar en risc un sector, una indústria, o l'economia nacional. El 84,39% de la indústria manufacturera considera el preu del diner com un inconvenient que afectarà els seus costos de producció i a les seues vendes. El 15,7% de les empreses han estat acolliments a un ERTO durant la pandèmia i dues de cada deu empreses han hagut de demanar un préstec ICO: un terç d'elles tem no poder retornar-lo. Canvi climàtic, escassetat de recursos, inestabilitat geopolítica o ciberseguretat són unes altres de les preocupacions que tenen en suspens als enquestats.

Un 60% estima que la inflació li suposarà un augment dels costos de producció. El 39,4% de participants en l'enquesta sospita que tindrà una caiguda de l'activitat i un 33,8% està preocupat per la continuïtat de la seua empresa.

Digitalització per a sobreviure
Malgrat les dades, també hi ha cert optimisme entre pimes i autònoms. De fet el 68,5% dels enquestats confia que la seua facturació continue igual o fins i tot millore en els pròxims mesos. En tot cas, la majoria considera que l'ocupació es mantindrà o creixerà només si se sacrifiquen marges de benefici. D'altra banda, la digitalització ha pres força i s'ha convertit en pedra angular en milers de pimes. El 45,6%, quasi la meitat dels participants en el sondeig, han optat per contractar eines per a digitalitzar la seua empresa com el màrqueting digital, les xarxes socials o el teletreball. El 36,3% van contractar a més sistemes de ciberseguretat. Els resultats d'aquestes incorporacions han sigut positius: major eficiència i estalvi de costos.

Més informació

Font: dirigentesdigital.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia