FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Ayudas y subvenciones (Mostrar tot)
Ajudes a treballadors i treballadores amb rendes baixes afectades per un ERTE

Ajudes a treballadors i treballadores amb rendes baixes afectades per un ERTE

Dirigit a persones treballadores amb rendes baixes afectades per un *ERTE a conseqüència de la Covid-19.

Què es pot sol·licitar?

Nom del servei

Ajudes urgents, per concessió directa, a persones treballadores amb rendes baixes afectades per un *ERTE a conseqüència de la *COVID-19. Treball.

Objecte del servei

Facilitar informació sobre les ajudes urgents, per concessió directa, a persones treballadores amb rendes baixes que presten els seus serveis en centres de treball radicats en la Comunitat Valenciana i es troben afectades per un expedient de regulació temporal d'ocupació (*ERTE) a conseqüència de la suspensió total dels seus contractes de treball, a conseqüència de la paralització de l'activitat econòmica amb motiu de la *COVID-19.

Inicie

Quantia de l'ajuda/Procediment de cobrament

A) QUANTIA DE L'AJUDA

1. La quantia de l'ajuda ascendirà a 150,00 EUROS per persona beneficiària.

2. Els crèdits màxims que finançaran aquestes ajudes ascendeixen a 30.000.000,00 d'euros.

3. La concessió de les ajudes ES PRIORITZARÀ EN FUNCIÓ DE LA BASE DE COTITZACIÓ de les possibles persones beneficiàries FINS QUE S'ESGOTE L'IMPORT GLOBAL, de manera que tindran prioritat les persones les bases de cotització de les quals siguen inferiors.
En el cas que existiren diverses persones amb idèntica base de cotització tindrà prioritat la de major edat.
S'entendrà per base de cotització la que haja servit per al càlcul de la base reguladora de la prestació en el *ERTE, d'acord amb el que s'estableix en la lletra a de l'apartat 3 de l'article 25 del Reial decret llei 8/2020, de 17 de març.


B) FORMA DE PAGAMENT

El pagament de les ajudes es realitzarà mitjançant transferència al corresponent compte bancari de les persones beneficiàries que haja facilitat el Servei Públic d'Ocupació Estatal (*SEPE).

Inici

Com es tramita?
Passos

- Aquestes ajudes es concedeixen DE MANERA DIRECTA (sense que procedisca una convocatòria pública), en concórrer raons d'interés social i humanitari, concedir-se a totes les persones treballadores en les quals concórreguen els requisits establits i tindre caràcter singular, derivat del caràcter excepcional i únic de la situació d'emergència originada per la pandèmia de la *COVID-19 i de la inajornable necessitat de pal·liar els efectes econòmics de la crisi sanitària sobre les persones treballadores de rendes baixes els ingressos de les quals hagen disminuït.

- El procediment s'impulsarà d'ofici en tots els seus tràmits.


- FASES del procediment:


1) Correspon la tramitació i la gestió de les ajudes a l'Agència Tributària Valenciana (*ATV).

L'Agència Tributària Valenciana recaptarà de la Direcció General de Treball, Benestar i Seguretat Laboral, del Servei de Valencià d'Ocupació i Formació (LABORA), del Servei Públic d'Ocupació Estatal (*SEPE) i de qualsevol altra administració o entitat pública, la informació estrictament necessària per a l'atorgament de les ajudes.
Les dades obtingudes només podran ser utilitzats per a la concessió d'aquestes ajudes i totes les persones que intervinguen en el procediment estaran subjectes al deure de confidencialitat al qual es refereix l'article 5.1.f del Reglament (UE) 2016/679.


2) COMISSIÓ TÈCNICA

- Rebuda la documentació necessària per a procedir a la concessió d'aquestes ajudes, després del seu processament per la Direcció General de Tecnologies de la Informació, es remetrà a la Comissió Tècnica prevista en l'article 6 del Decret 54/2020, de 24 d'abril, que ordenarà a les possibles persones beneficiàries en funció de la seua base de cotització i determinarà aquella en la qual s'esgota l'import global.
En el cas que en esgotar-se l'import global existiren diverses persones beneficiàries amb idèntica base de cotització, la Comissió Tècnica podrà requerir a aquelles perquè acrediten la seua data de naixement quan no disposara d'aquesta informació. Transcorregut el termini del requeriment, la Comissió Tècnica determinarà la persona beneficiària en la qual s'esgota l'import global de les ajudes.

- La Comissió Tècnica confeccionarà la relació de persones beneficiàries i elevarà una proposta de resolució (o diverses propostes parcials) a la persona titular de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Més informació

Font: gva.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia