FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Avantatges de construir una pime sostenible i com aconseguir-ho

Avantatges de construir una pime sostenible i com aconseguir-ho

Les empreses poden millorar la seua imatge de cara als usuaris i generar més confiança

Un 39% de les pimes no està desenvolupant cap acció enfocada a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (*ODS). La dada l'aporta el portal Parlem d'Empreses, d'Orange, que assenyala que hui dia els consumidors prevalen més el compromís empresarial per la sostenibilitat.


Un informe elaborat per la consultora *PwC posa en relleu que el 65% dels *centennials té en compte el compromís de les marques amb la sostenibilitat abans d'adquirir un producte.

Apostar per la sostenibilitat permet a les marques, millorar la seua imatge de cara als usuaris i generar una major confiança en el consumidor. Així mateix, això permet generar noves oportunitats de negoci, així com atraure a inversors i aconseguir que les empreses puguen captar ajudes públiques que estiguen relacionades amb iniciatives de *RSC.

Un test per a avaluar la sostenibilitat

Per a facilitar que les empreses tendisquen cap a la sostenibilitat, la Cambra de Comerç d'Espanya ha preparat un qüestionari que permeta a les pimes conéixer si està sent socialment responsable. Per a poder realitzar el qüestionari s'ha comptat amb els fons *Next *Generation EU.

El test es respon en tot just cinc minuts. Es divideix en quatre conceptes fonamentals. L'empresari només haurà d'assenyalar el concepte que més s'acoste al seu model de gestió. Per a evitar que quede alguna pregunta sense respondre, en el lateral de cada pregunta s'han incorporat exemples que ajuden a la comprensió de totes les qüestions que es realitzen.

D'una banda, l'empresari haurà de contestar sobre els aspectes socials de la seua empresa. En aquest cas es trobarà amb preguntes sobre les condicions laborals dels empleats, el seu benestar emocional, l'atenció a la diversitat i el desenvolupament professional. Tot això es basarà en l'ús de les noves tecnologies en el desenvolupament de l'activitat empresarial.

El test disposarà d'un apartat sobre aspectes ambientals. En aquest punt, l'empresari haurà de contestar a preguntes sobre la reducció del consum energètic o la gestió de residus.

També hi haurà un apartat que avaluarà la conducta ètica de l'empresa i l'últim es referirà al model de gestió que es duu a terme a fi de determinar l'impacte mediambiental de les actuacions que es realitzen.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia