FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Economia circular? Una incògnita per a les pimes espanyoles

Economia circular? Una incògnita per a les pimes espanyoles

Un informe de la Cambra de Comerç revela que un 54% de les pimes desconeix aquest tipus d'economia.

Un 54% de les petites i mitjanes empreses espanyoles (Pimes) desconeix què és l'economia circular. Així ho reflecteix l'enquesta elaborada per la Cambra de Comerç en la qual s'ha preguntat a autònoms i pimes sobre aquest model d'economia.


L'enquesta es va dur a terme durant els dos últims mesos de 2020. Segons ella, només el 46% de les pimes i autònoms saben què és l'economia circular. Els resultats varien en funció de la grandària de l'empresa i del nombre d'empleats que tinga.

Les empreses que millor coneixen què és l'economia circular són aquelles que tenen més de 50 treballadors contractats.

L'industrial, el més implicat

Per sectors d'activitat, el sector que més coneix aquest model d'economia és l'industrial. Es tracta d'un sector que empra un 70% de matèries primeres secundàries. D'altra banda, en la resta de sectors la proporció és de 6 de cada 10. A nivell de coneixement d'aquest àmbit d'activitat, les empreses amb més de 100 empleats se situen en el 80%, mentre que els autònoms sense empleats no arriben al 50%.

Quant als materials que més s'utilitzen, destaquen el paper i el cartó. *Un71,3% de les empreses reconeix que ho utilitzen. Per darrere d'aquests es troba el plàstic, amb un 25,4% d'ús per part de les companyies. Els materials menys emprats són els metalls, amb un 14,2% d'ús, i la fusta, amb un 13,8%.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia