FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Eines perquè les pimes s'integren en l'economia circular

Eines perquè les pimes s'integren en l'economia circular

Les empreses necessiten obtindre una petjada ambiental del producte o sistemes de gestió integral

Sistemes de gestió ambiental, petjades ambientals del producte, ecoetiquetes de la Unió Europea… són només algunes eines que permeten a les petites i mitjanes empreses integrar-se en l'economia circular.


La Fundació ICO ha dut a terme un estudi per a ajudar les pimes a aconseguir la sostenibilitat mediambiental. A través de l'estudi ‘Transició cap a l'economia circular: guia per a pimes’, la Fundació ICO enumera una sèrie d'eines perquè les empreses aconseguisquen aquests objectius.

Sistemes de gestió ambiental

Una d'aqueixes eines té a veure amb els anomenats sistemes de gestió ambiental. Es tracta d'eines que ajuden a fixar una política mediambiental responsable i sistematitzant les responsabilitats internes amb la finalitat de millorar la sostenibilitat empresarial. Alguns exemples són les normes ISO14000 i *EMAS.

També destaquen les petjades ambientals de producte i d'organització. En aquest cas, aquestes eines les implementa la Comissió Europea. Aquests sistemes ajuden a mesurar l'impacte real i potencial en clau mediambiental del producte comercialitzat o de la pròpia empresa. Durant tot el procés de vida del producte es realitza un seguiment de sostenibilitat.

Diferenciar els productes sostenibles

D'altra banda, destaca l'ecoetiqueta de la Unió Europea. Es tracta d'un segell voluntari que permet identificar els productes o serveis que han contribuït a reduir l'impacte sobre el medi ambient durant el seu cicle de producció. A través d'aquestes etiquetes s'ajuda el client a poder diferenciar quins productes són sostenibles i quins no ho són i actuar en funció dels principis de respecte pel medi ambient.

Convergir cap a l'anomenada economia circular és un procés lent i progressiu. Actualment, la Unió Europea està debatent aquest canvi de paradigma, ja que aconseguir que les empreses s'integren en l'economia circular podria suposar un increment del PIB europeu fins al 0,5% en 2030. A més, es podrien crear unes 700.000 noves ocupacions.

Més informació

Font:cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia