FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
El 60% dels negocis espanyols han incrementat les accions per a intentar ser més sostenibles

El 60% dels negocis espanyols han incrementat les accions per a intentar ser més sostenibles

Un informe de *Intrum destaca que el 64% dels negocis són conscients de la importància de prendre's de debò les seues responsabilitats ambientals per a no perdre clients.

Les companyies són, actualment, un dels principals agents de canvi. Això ha portat al fet que la sostenibilitat empresarial, entesa com la capacitat d'una entitat per a realitzar les seues activitats tenint en compte els denominats factors *ESGs (ambientals, socials i de govern corporatiu), prenga més rellevància que mai. Tant per a fer créixer al negoci i millorar la seua reputació i imatge, com per a garantir el seu impacte positiu a tots els nivells.

Així ho avala l'Informe Europeu de Pagaments de *Intrum, que reflecteix que, durant l'últim any, el 60% dels autònoms i xicotets negocis espanyols han incrementat significativament els seus esforços per a ser més sostenibles. Una de les raons d'aquesta major implicació és que ho veuen com un pilar fonamental per a mantindre als seus clients, especialment pel que fa als criteris ambientals. Segons l'estudi elaborat per la signatura de serveis de gestió de crèdits i actius, el 64% de les organitzacions és conscient que, en cas de no prendre's de debò les seues responsabilitats en àmbit mediambiental, perdrà clients ràpidament.

Aquesta xifra situa a Espanya com el país europeu més conscienciat sobre la importància que ara mateix donen els consumidors i la societat a aquesta qüestió. En concret, de les 29 regions analitzades, les organitzacions espanyoles estarien en el primer lloc, únicament igualades amb les de Suècia (64%), i huit punts per damunt de la mitjana europea (56%). En l'altre extrem del rànquing estarien les búlgares (44%), les italianes (44%) i les irlandeses (50%).

De fet, les companyies ja estan comprovant com la societat els reclama un major compromís, ja que el 55% afirma que els seus clients li demanen cada vegada més que rendisca comptes pel seu impacte ambiental, sent conscient que no compraran els seus productes o serveis si no és responsable amb el planeta. Un percentatge que també estaria molt per damunt de la mitjana europea, amb un 46% d'organitzacions que fan aquesta afirmació. Fins i tot, el 42% de l'entramat empresarial espanyol creu que, de no millorar la gestió de l'impacte del calfament global, el seu negoci podria tancar en els pròxims 10 anys.

Encara que aquest enfocament sostenible podria semblar simplement una qüestió de negoci, també està relacionada amb la pròpia conscienciació de les empreses. Tal com mostra l'Informe Europeu de Pagaments, el 59% de les organitzacions defensa haver adquirit en l'últim any una major sensibilitat davant el risc climàtic i la necessitat d'aconseguir que el seu negoci siga més resilient.

Set de cada deu negocis assegura que si cobrar a temps les seues factures invertirien en sostenibilitat
L'estudi elaborat per *Intrum també revela que, malgrat l'esforç, moltes empreses reconeixen que no són tan sostenibles com els agradaria, entre altres qüestions, per l'increment d'impagaments per part dels seus clients: Set de cada deu entitats indiquen que, si reberen abans els pagaments dels seus deutors, invertirien més diners a millorar els seus resultats en matèria de sostenibilitat.

Aquestes dades reflecteixen la necessitat que, en un context d'incertesa econòmica, siga més important que mai que les companyies contribuïsquen al desenvolupament responsable, adoptant una visió més holística de la sostenibilitat i anant més enllà de la compensació d'emissions CO2, la contribució a la societat o l'impuls d'accions de bon govern. Ara, és necessari que aquest concepte incloga també les relacions comercials, cadenes de subministrament, cadenes de valor a clients i esferes d'influència més àmplies.

Més informació

*Fuebnte: autonomosyemprendedor.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia