FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
El 62% de les pimes espanyoles adherides al Pacte Mundial compleixen objectius

El 62% de les pimes espanyoles adherides al Pacte Mundial compleixen objectius

Les pimes exerceixen un rol fonamental en l'economia mundial. La integració de la sostenibilitat dins de la seua estratègia empresarial s'ha convertit en una prioritat, tal com reflecteix la publicació “Comunicant el Progrés 2021"

Les pimes exerceixen un rol fonamental en l'economia mundial. La integració de la sostenibilitat dins de la seua estratègia empresarial s'ha convertit en una prioritat, tal com reflecteix la publicació “Comunicant el Progrés 2021: el *reporting empresarial com a instrument per a una recuperació sostenible”, realitzada pel Pacte Mundial de Nacions Unides Espanya. Aquesta exhaustiva anàlisi recull els avanços reportats per les entitats adherides a la iniciativa en matèria d'Objectius de Desenvolupament Sostenible (*ODS) i drets humans, medi ambient i lluita contra la corrupció, emmarcats en els Deu Principis del Pacte Mundial.

En aquest sentit, entre les principals conclusions de l'informe, destaca el creixement del compromís de les petites i mitjanes empreses adherides a la iniciativa a Espanya amb la consecució dels *ODS, adquirit públicament per un 80% de les pimes. Aquesta dada revela una tendència positiva, ja que la xifra se situa 9 punts percentuals per damunt de la de 2020. A més, les empreses d'aquesta tipologia registren una bona evolució quant a l'establiment de compromisos *mediables i quantificables, passant d'un 16% a un 28%.

Destaca també el fet que el 56% de les pimes espanyoles que duu a terme accions o compta amb programes orientats a promoure la salut i el benestar (*ODS 3), xifra molt positiva ja que se situa prop de la registrada per les grans empreses espanyoles, on actualment el número es xifra entorn del 61%.

Al llarg d'aquest últim any, aquestes petites i mitjanes empreses han registrat un descens en els avanços en matèria de normes laborals, relacionades amb el *ODS 8, sobre treball decent i creixement econòmic, respecte als reportats durant l'exercici de 2020. Concretament, un 66% de les pimes analitzades compta amb polítiques i mesures de no discriminació enfront de l'any 2020, on la xifra se situava en un 71%. D'altra banda, actualment un 67% de les empreses disposa de mesures orientades a la conciliació laboral.

Més informació

Font: muypymes.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia