FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
El 90% de les empreses espanyoles està compromesa amb els ODS

El 90% de les empreses espanyoles està compromesa amb els ODS

Un informe demostra que un 73% de les empreses coneixen en profunditat els ODS

El 90% de les empreses espanyoles ja està duent a terme accions per a contribuir a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (*ODS). La dada s'exposa en l'informe ‘Contribució de les empreses espanyoles a l'Agenda 2030: Resultats de la Consulta empresarial de desenvolupament sostenible’, que ha editat el Pacte Mundial de Nacions Unides Espanya amb el finançament, del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 d'Espanya.


Per a conéixer el compromís de les empreses espanyoles amb el compliment dels *ODS s'ha enquestat a 2.500 empreses espanyoles i s'ha realitzat entrevistes en profunditat a experts.

L'informe posa de manifest que el 86% de les empreses coneix què són els *ODS. D'elles, la majoria, un 73% afirma conéixer-ho en profunditat, alguna cosa que només ocorre en el 43% de les pimes i microempreses i en el 39% dels autònoms.

Quant a les àrees prioritàries dels *ODS per a les empreses espanyoles, la majoria es decanta pels *ODS relacionats amb la igualtat de gènere i el treball decent. A més, s'observa un increment en el nombre d'empreses que treballen àmbits relacionats amb la producció i el consum responsable, així com l'energia assequible i no contaminant.

Mesures de conciliació laboral

Entre les empreses que estan implementant els *ODS, el 71% d'elles està duent a terme mesures de conciliació laboral i flexibilitat horària. Per part seua, el 61% d'elles ha implantat el teletreball i un 63% ha fet el propi amb els plans d'igualtat. Només un 52% està treballant aspectes relacionats amb la digitalització. Per part seua, només un 38% de les empreses consultades està desenvolupant productes o serveis que contribuïsquen als *ODS.

La directora executiva del Pacte Mundial de Nacions Unides, Cristina Sánchez, adverteix que la creixent popularitat dels *ODS “no sols es deu a l'impuls de les normatives a nivell local i comunitari, sinó també als beneficis econòmics que aquesta entranya”.

Sánchez al·ludeix al fet que un 79% de les empreses consultades afirma que existeixen avantatges competitius a l'hora d'implementar el marc i un 49% afirma que la integració de la sostenibilitat i els *ODS ha impactat de manera positiva en els resultats econòmics de l'empresa. “Això demostra el que venim assegurant des de fa anys: que el model plantejat en l'Agenda 2030 és l'idoni per a construir un sistema econòmic pròsper i respectuós amb el planeta i les persones”, indica.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia