FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Es crea una eina perquè les pimes coneguen el seu grau de sostenibilitat

Es crea una eina perquè les pimes coneguen el seu grau de sostenibilitat

La Cambra de Comerç d'Espanya permet a les empreses obtindre un diagnòstic en només cinc minuts

Les petites i mitjanes empreses (pimes) ja poden conéixer el seu grau de sostenibilitat. Poden accedir a aquesta informació a través de l'eina gratuïta que ha posat en marxa la Cambra de Comerç d'Espanya, a través de la xarxa de Cambres de Comerç Territorials.


Aquesta eina permetrà a les pimes mesurar el seu grau de maduresa en sostenibilitat, ja siga ambiental, social o de bon govern.

El test d'autodiagnòstic està disponible a través del portal Diagnòstic de Sostenibilitat de la Cambra de Comerç d'Espanya. A més, permet obtindre un diagnòstic en només cinc minuts. Després d'haver-ho obtingut, les empreses accediran a unes recomanacions per a poder continuar treballant en la gestió d'aspectes socials, ambientals i de governança.

D'altra banda, les Cambres de Comerç també han posat a la disposició de les pimes una plantilla perquè puguen realitzar reportes *ASG. Així, podran elaborar un informe bàsic de sostenibilitat, que incloga els aspectes i indicadors més rellevants. Aquest informe ajudarà les pimes a planificar estratègies de millora i podran mesurar el seu progrés.

Ajuda a la innovació

El president de la Cambra d'Espanya, José Luis Bonet, ha indicat que les pimes representen a Espanya el 99% del teixit productiu i que per això no poden “romandre alienes a un model de reactivació econòmica basat en la sostenibilitat”. Segons ha indicat, fins hui s'ha posat el focus a ajudar aquestes empreses a internacionalitzar-se, a innovar i a digitalitzar-se.
Ara hem d'afegir la sostenibilitat com a palanca de competitivitat empresarial. Les grans empreses tenen plenament incorporada la sostenibilitat com un eix estratègic de la seua gestió. El repte està en el fet que les petites i mitjanes empreses també ho facen”, ha afegit el president de la Cambra d'Espanya.

L'eina desenvolupada perquè les pimes puguen mesurar el seu grau de sostenibilitat es troba dins del Programa de Sostenibilitat per a Pimes cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional. Aquest programa es desenvolupa en dues fases, en la primera, els experts de les Cambres de Comerç identifiquen les millores que es poden dur a terme, mentre que en la segona, proveïdors externs realitzen una implantació de les solucions establides.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia