FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Guia pràctica per a implementar l'economia circular en les pimes

Guia pràctica per a implementar l'economia circular en les pimes

Aquesta guia pretén ajudar les organitzacions a establir una estratègia de desenvolupament cap a un creixement sostenible per a ser rendibles a llarg termini, deixant arrere la dinàmica “extraure-fabricar-usar-tirar”.
Cada vegada més, l'esgotament dels recursos està generant consumidors conscienciats i empreses compromeses amb un model de negoci més circular.

Amb el creixement de la població fins més de 10.000 milions de persones en 2050 i més consumidors entrant en la classe mitjana, s'espera que la demanda total de recursos aconseguisca els 130.000 milions de tones per a 2050, enfront dels 50.000
milions de 2014. Això representa un 400% de la capacitat de regeneració total de la Terra. Clarament no hi haurà suficients recursos per a proveir la demanda mundial d'uns certs recursos, com els metalls. En 2030, la meitat de la població mundial viurà, per l'una o l'altra raó, en zones amb estrés hídric. Tots aquests factors conduiran a pujades de preus i volatilitat de materials i energia.
Les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle que acceleren el calfament global són un producte de la nostra economia extractiva de "extraure-fabricar-usar-tirar", que es basa en combustibles fòssils i no gestiona els recursos a llarg termini. Es necessita una gran transformació d'aquest model per a complir amb l'objectiu de limitar el creixement de la temperatura als 1,5 °C establit en l'Acord de París. L'economia circular és un ingredient fonamental per a aquesta transformació.
No obstant això, només un 9% de l'economia mundial és circular. Això no és sostenible i requereix urgentment una transformació del nostre model econòmic lineal.
La transició a una economia circular pot desbloquejar un creixement del PIB mundial de 4,5 bilions de dòlars per a 2030, a més de millorar la resiliència de les economies mundials.
Els models de negoci lineals poden ser rendibles a curt termini, però amb el temps s'enfrontaran a riscos de mercat, operatius, legals i empresarials. L'augment dels preus dels recursos i la volatilitat dels preus poden amenaçar
la rendibilitat futura de les pràctiques comercials actuals. Els paquets de polítiques d'economia circular poden influir en la legislació pendent i en la demanda futura dels clients, afectant les empreses i als mercats.

Més informació

Font: aenor.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia