FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
La importància de digitalitzar pimes industrials per a aconseguir l'Espanya 5.0

La importància de digitalitzar pimes industrials per a aconseguir l'Espanya 5.0

Un informe de Siemens i *PwC destaca els beneficis que tindria per a l'economia la digitalització de les pimes industrials.

La indústria espanyola ha sigut un dels àmbits que més ha patit la crisi sanitària. Això es deu al fet que el 99,4% del teixit productiu es compon per petites i mitjanes empreses. A més, un 84% d'elles són microempreses.


La Covid-19 ha provocat que moltes empreses hagueren de cessar la seua activitat, la qual cosa ha minvat el Producte Interior Brut (PIB). De fet, la contribució del sector industrial al PIB s'ha allunyat del 20% que des de fa alguns anys havia marcat el programa Horitzó 2020.

Les petites empreses s'han vist especialment afectades per tindre menys recursos tecnològics que les grans corporacions, per la qual cosa el seu índex de competitivitat era menor.

En l'actualitat s'ha estés l'ús dels dispositius mòbils, així com l'ús del *Cloud, de la Intel·ligència Artificial, la Internet de les Coses, la robòtica, la realitat augmentada o la impressió 3D. Totes elles són tecnologies que s'han convertit en habituals i que han portat a transformar de manera radical el procés productiu.

Aposta per la indústria 5.0

Es preveu que l'economia espanyola no recupere els nivells previs a la crisi econòmica fins a mitjan 2023. Això fa que calga reindustrialitzar el país, segons l'informe de Siemens i *PwC sobre les ‘Claus i inversions estratègiques per a una Espanya 5.0’.

Els experts consideren que la reindustrialització contribuiria a augmentar el pes i rellevància d'aquest sector econòmic en ser menys volàtil i dependent del turisme. Per la seua part també suposaria una garantia en el subministrament local de béns i serveis imprescindibles en situacions crítiques, com ha succeït durant la pandèmia.

En l'informe s'aposta per la Indústria 5.0 que mantindria la *hiperconectividad de la indústria 4.0. Això propiciaria portar les dades dels sensors a l'algorisme de computació en el núvol on les eines de predicció permetrien la presa de decisions. Segons s'exposa, la comunicació seria immediata gràcies al 5G industrial. S'espera que el 5G aconseguisca el 0,3% del PIB en 2025 i l'1%, en 2030.

La digitalització de la pime: la base sobre la qual construir

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia