FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
La sostenibilitat transforma el model de gestió en les empreses

La sostenibilitat transforma el model de gestió en les empreses

La pressió de consumidors, inversors i reguladors espenta a les companyies a construir un marc de gestió que integre la sostenibilitat com a eix per a la presa de decisions.

Una de les principals lliçons que els últims anys han deixat a totes les companyies és que han d'adaptar els seus models de negoci per a estar a l'altura de la transformació que demanda la pròpia societat. Aquest nou paradigma requereix que les empreses contribuïsquen de manera activa a combatre desafiaments que tenen un caràcter global, com el canvi climàtic i la desigualtat social. La pressió dels consumidors, dels mercats i dels reguladors espenta a les organitzacions a situar els criteris *ESG -socials, mediambientals i de bon govern- en el centre de la seua estratègia.

Davant aquest escenari, les empreses han de construir un marc de gestió sòlid que integre la sostenibilitat en la forma en què prenen les decisions. Entre altres aspectes, han de garantir que el consell i la direcció dissenyen una estratègia de sostenibilitat creïble capaç d'estendre's a tots els racons de la companyia, fins al punt de vincular la sostenibilitat als objectius, incentius i remuneracions dels propis directius. Així ho van posar de manifest els experts en la trobada Sostenibilitat empresarial: Cap a un nou model de gestió, organitzat per EXPANSIÓ en col·laboració amb *Cellnex.

Escenari

Els reptes en el pla de la governança s'han multiplicat arran de l'impacte de la pandèmia. "El Covid-19 ha accelerat més que mai la necessitat que les empreses revisitem i redefinim el nostre propòsit, de manera que ens ajude a prendre decisions que eleven la competitivitat i perduren en el temps", va apuntar Àngels *Ucero, directora global de sistemes de gestió de *Cellnex.

La pressió dels inversors i l'allau reguladora exigeix que les companyies eleven el seu compromís en aquesta transformació, repensant els seus models de negoci. En aquest sentit, *Ucero va recalcar que "Europa ha accelerat aquesta transició cap a un model econòmic que situa la sostenibilitat com una de les principals palanques de creixement".

En línia amb aquesta visió, la majoria de les empreses de l'Ibex ha posat el focus en la creació de comissions específiques de sostenibilitat, per a integrar aquests aspectes en el model de gestió de la companyia. "El gran repte passa per definir processos interns que permeten dissenyar aquestes estratègies i el model d'informació fins al més alt nivell", va dir Patricia reabocar, sòcia de sostenibilitat de *KPMG.

Més informació

Font: expansion.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia