FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Les 10 millors pimes en economia circular

Les 10 millors pimes en economia circular

L'Institut Coordenades de Governança i Economia Circular analitza el desenvolupament de l'economia circular i selecciona les Pimes més compromeses.

L'Institut Coordenades de Governança i Economia Circular crea un grup d'anàlisi i seguiment del desenvolupament de l'economia circular i ha seleccionat a les 10 petites i mitjanes empreses més conscienciades i compromeses amb la cerca de l'ideal circular.

Aquest equip ha analitzat una sèrie d'empreses que han revolucionat la seua operativa per a reciclar o minimitzar el seu impacte ambiental i unes altres que han fet negoci amb el que es tira, encara que excloent a les grans companyies de l'estudi, ja que estan dotades d'un major capital.

De fet, la seua valoració general és positiva, ja que ha constatat que els operadors consideren que una actuació sostenible és "ineludible" en l'àmbit dels negocis i que no hi ha una altra opció, és a dir, que "ser sostenible, embene".

L'Institut parteix dels principis mediambientals entorn de l'economia circular inclosos en un pla europeu, que va motivar la redacció per part del Govern espanyol en 2018 d'una estratègia per a l'economia circular, que, a causa del bloqueig polític, encara segueix en fase d'esborrany.

Per a l'Institut, aquest retard és "especialment greu", ja que ha fet que la UE tinga oberts expedients sancionadors per insuficiències en 17 aglomeracions urbanes a Espanya i que enguany caldrà pagar altres 22 milions d'euros de sanció per incompliments.

Per al vicepresident executiu de l'Institut Coordenades de Governança i Economia Aplicada, Jesús Sánchez *Lambás, "enfront de la incapacitat política d'establir un marc europeu de responsabilitat en la reutilització, moltes empreses espanyoles estan avançant decididament en aquest àmbit".

Més informació

Font: libremercado.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia