FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Les empreses es continuen equivocant amb la internet de les coses

Les empreses es continuen equivocant amb la internet de les coses

Un informe revela que l'adopció d'aquesta tecnologia per part de les companyies està lluny de ser la més eficient, malgrat els beneficis que comporta

Les empreses i institucions continuen equivocant-se a l'hora d'adoptar la internet de les coses. A diferència del que ocorre amb altres tecnologies de la quarta revolució industrial —intel·ligència artificial, robòtica, *big data, etc.—, companyies i entitats de tot el món continuen cometent els mateixos errors del passat quan es decideixen per endinsar-se en l'univers dels objectes connectats.

El seu grau de desconcert no és tan elevat com el que afecta la *blockchain, un altre sistema de la indústria 4.0 sota sospita, no obstant això, la situació està lluny de ser l'òptima, com s'indica en un informe de la consultora internacional *McKinsey. Segons assenyala un dels socis d'aquesta signatura, Mark *Collins, si s'analitza un centenar de casos, “s'observarà que a penes cinc d'aquestes empreses representen el 52% del valor obtingut gràcies a la internet de les coses”.

La lectura d'aquesta informació és clara: la resta no aconsegueix aprofitar les potencialitats d'aquesta tecnologia. No obstant això, la utilitat d'aquestes innovacions és indiscutible. La mitjana de les llars als Estats Units té més de cinc objectes connectats en l'actualitat. “La introducció dels assistents domèstics i el llarg període de confinament per culpa de la pandèmia del coronavirus han contribuït a avançar en aquest terreny”, afig *Collins.

Però l'àmbit que més preocupa els experts és l'empresarial. Per aqueixa raó, els analistes del Fòrum Econòmic Mundial han identificat un conjunt de fàbriques que descriuen com a “fars”. En aquestes companyies, s'ha implementat el denominat “manteniment predictiu”, basat en la següent condició: en lloc d'esperar que una màquina s'avarie, és preferible estudiar el seu rendiment i avançar-se als problemes quan les dades indiquen que està deixant de ser l'adequat.

En indústries com la química, aquesta metodologia redueix el cost en manteniment i garanteix que no es detinga la producció en la línia en qüestió, que pot ser de milions d'euros al dia. Un altre directiu de *McKinsey, Michael *Chui, subratlla que la privacitat és un factor clau en aquest camp. “Hem vist incidents molt públics en els últims anys”, es lamenta. En la seua opinió, tant les organitzacions com els particulars busquen “l'equilibri entre seguretat, facilitat d'ús i fiabilitat”.

*Chui recorda el seu passat com a gestor municipal en comentar els problemes de congestió de trànsit en el centre de les grans ciutats. “Si pensem en aquestes capitals com a organismes dinàmics, vius, arribarem a la conclusió que hi ha patrons que poden ser tractats informàticament a partir de les dades que proporcionen sensors i altres objectes connectats”, argumenta. D'aquesta manera, els ciutadans perdrien menys temps en els seus cotxes i es reduiria la contaminació.

Més informació

Font: lavanguardia.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia