FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Les pimes avancen cap al model d'economia circular

Les pimes avancen cap al model d'economia circular

La Cambra d'Espanya i *Mapfre realitzen un estudi sobre la situació actual d'aquestes empreses

El model econòmic lineal tradicional, basat en el concepte usar i tirar, és insostenible. D'aquí ve que es vaja imposant, a poc a poc, com una solució necessària el model d'economia circular, que afavoreix que al final de la vida útil d'un producte els seus materials es mantinguen dins de l'economia, per a ser productivament utilitzats una vegada i una altra. Amb la seua implantació es reduiria la necessitat de recursos naturals, es minimitzaria l'ús d'energia i les emissions que aquesta genera i s'eliminaria el desaprofitament.


A Espanya, on les pimes suposen el 99,8% de les empreses, només prop de la meitat d'aquestes (el 46%) coneixen els avantatges de l'economia circular, una xifra que varia segons el sector d'activitat i que millora a mesura que creix la grandària de l'empresa. Malgrat això, les pimes avancen de manera progressiva a promoure aquest model. És una de les conclusions de l'informe Economia circular en pimes a Espanya, elaborat per la Cambra de Comerç d'Espanya i *Mapfre, en el qual s'analitza la situació d'Espanya en 2019 en matèria d'economia circular i en l'àmbit de la UE mitjançant l'estudi de diferents indicadors. I aprofundeix, a més, en la posició de les pimes a través d'una enquesta realitzada a 400 pimes de tots els sectors.

L'estudi s'emmarca dins de l'acord de col·laboració subscrit entre la Cambra de Comerç d'Espanya i *Mapfre per a proporcionar a les pimes assessorament, capacitació, suport tecnològic i informació amb l'objectiu de millorar la competitivitat i la sostenibilitat del teixit empresarial a Espanya. Gràcies a aquesta col·laboració, que comptarà amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), les pimes podran calcular la seua petjada de carboni a través d'una eina específica que, a més, els permetrà avaluar la seua eficiència energètica i grau d'implantació de l'economia circular en la seua organització.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia