FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Les pimes suspenen en sostenibilitat

Les pimes suspenen en sostenibilitat

El 60% de les petites empreses no ha implementat accions de desenvolupament sostenible dins de l'organització

Les petites i mitjanes empreses avancen lentament en matèria de sostenibilitat. El 60% de les pimes que ha realitzat el Test d'Autoavaluació *ODS de *TÜV *SÜD assegura no haver implementat cap acció específica de desenvolupament sostenible dins de la seua organització.


A través d'aquesta eina s'ha enquestat a empreses de sectors com a automoció, turisme, construcció, logística i transport. No obstant això, les pimes són les empreses menys avançades en matèria de sostenibilitat i medi ambient.

Entre les principals mancances que s'han detectat destaca una falta de polítiques de sostenibilitat que reflectisquen el compromís de la companyia amb el desenvolupament sostenible amb major efectivitat. Tampoc existeixen polítiques de sostenibilitat que mostren la millora contínua de l'empresa en aquesta matèria ni que posen de manifest les qüestions externes i internes que preocupen i afecten l'organització.

Les empreses tampoc han determinat què *ODS són els més rellevants per a l'activitat que desenvolupen. En aquest sentit, manquen d'una anàlisi de materialitat que identifique els assumptes rellevants per als grups d'interés d'una organització de manera transparent. Això contribuiria a ajudar aquestes empreses a avançar en matèria de governança, social i ambiental.

Sense metes en matèria de sostenibilitat

D'altra banda, les empreses no compten amb uns objectius i metes mesurables dins de la seua estratègia operativa. No disposen d'un pla estratègic sostenible que els ajude a establir i revisar objectius quantificables i mesurables sobre la base del desenvolupament sostenible.

Així mateix, també s'han detectat mancances a nivell organitzatiu. Per exemple, en la majoria de les empreses no hi ha un compromís de l'alta direcció en l'Estratègia de Sostenibilitat mitjançant la creació d'un comité intern per a poder adreçar i treballar en el procés de millora contínua dels plans de desenvolupament sostenible. Tampoc s'ha proporcionat formació específica relacionada amb els *ODS ni s'ha elaborat un informe de progrés o memòria de sostenibilitat.

En aqueix sentit, des de *TÜV *SÜD aconsellen integrar els *ODS en l'estratègia de l'empresa, ja que això els permetria millorar el planeta i la vida dels seus habitants. “Encara que les empreses cada vegada estan més persuadides en la necessitat d'avançar cap a la sostenibilitat, existeix un gran desconeixement per part dels màxims directius de mitjanes empreses sobre què han de fer perquè la seua empresa siga sostenible”, indiquen.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia