FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Programa de sostenibilitat per a les pimes

Programa de sostenibilitat per a les pimes

La Cambra de Comerç d'Espanya posa en marxa un programa d'ajudes per a millorar la competitivitat de les pimes

L'objectiu d'aquest programa consisteix a millorar la productivitat i competitivitat de les petites i mitjanes empreses. Així, se'ls ajudarà a adoptar una cultura favorable a la innovació que els permeta aconseguir un creixement econòmic sostenible. Per a això es premiaran les actuacions dirigides a la reducció de la petjada de carboni, l'economia circular i l'Agenda 2030.

Aquest programa està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). A més, es divideix en dues fases. Una primera fase estarà enfocada a una anàlisi de la situació de l'empresa, mentre que la segona tindrà a veure amb les àrees de millora.

En primera instància, els experts de les Cambres de Comerç realitzaran una anàlisi exhaustiva de l'empresa. L'objectiu d'aquesta anàlisi és identificar les possibles millores que es puguen implantar en l'empresa i que estiguen relacionades amb la sostenibilitat. El diagnòstic serà gratuït.

Càlcul de la petjada de carboni

Dins d'aqueixa anàlisi, els experts calcularan la petjada de carboni de l'empresa per a conéixer les tones de CO? que genera la companyia a l'atmosfera i poder aconseguir un compromís en la seua reducció. També es durà a terme un estudi sobre l'eficiència energètica amb la finalitat de realitzar un pla lligat a això.

També es farà una anàlisi sobre l'economia circular i la possible adopció de solucions per a combatre la contaminació atmosfèrica i el calfament global i es realitzarà un diagnòstic sobre l'impacte directe dels *ODS en el medi ambient.

En una segona fase s'implementaran les millores pertinents, en funció del diagnòstic. En aquest sentit, es finançaran projectes enfocats a monitorar i dur a terme un control energètic, la implementació de tecnologies eficients, el desenvolupament d'un pla de gestió i valorització de residus i d'un per a minimitzar els abocaments i les emissions, a més de la realització d'un pla de mobilitat sostenible.

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia