FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Quasi la meitat de les pimes no tenen un pla de sostenibilitat

Quasi la meitat de les pimes no tenen un pla de sostenibilitat

La implicació de les empreses amb el medi ambient està creixent en els últims anys, encara que ho fa a diferents velocitats, entre altres factors, segons la grandària de l'empresa.

La implicació de les empreses amb el medi ambient està creixent en els últims anys, encara que ho fa a diferents velocitats, entre altres factors, segons la grandària de l'empresa.

En el cas de les pimes, el camí està sent una mica més lent que per a la gran empresa que ara com ara abandera el discurs sostenible. Quasi la meitat de les petites i mitjanes empreses espanyoles, el 46%, reconeixen que no tenen una estratègia de sostenibilitat, i un dels principals motius és que consideren que el tema del medi ambient no va amb elles. Només el 15,7% creu que es veu molt afectada pel canvi climàtic.

Aquestes són algunes de les conclusions del nou informe sobre pimes i autònoms a Espanya de *Hiscox , una companyia asseguradora internacional especialitzada en empreses. L'informe revela que aquestes companyies no sols no compten amb un pla concret per a ser més eficients en els seus processos o per a reduir la petjada que deixa la seua activitat, sinó que a més reconeixen que no realitzen pràctiques sostenibles en el seu dia a dia.

Quan es pregunta per accions concretes, l'informe conclou que el 31% de pimes duu a terme pràctiques sostenibles i només un 18% afirma que podria adoptar una política mediambiental en el futur. El 50% restant ni ha incorporat ni té previst fer-ho aquest tipus de pràctiques.

Sobre les quals sí que estan realitzant accions en matèria de sostenibilitat, el medi ambient és l'àrea en el qual més han posat el focus aquestes empreses i 2 de cada 3 ha pres mesures concretes. El 41% actua en l'àrea de la societat i el 32% en el de la governança.

Per ètica
Sobre què motiva a les empreses a prendre decisions ambientals, l'ètica empresarial es posiciona en primer lloc (40%), seguida de la millora de la reputació (27%) i l'augment de la satisfacció dels clients (25%).
Sorprén també que el 64% de les pimes que realitzen pràctiques sostenibles no les comuniquen. De fet la majoria, el 74%, de les empreses no tenen indicadors per a mesurar l'èxit de les seues pràctiques, per la qual cosa no tenen la capacitat real de mesurar quins si funcionen, quins no, quins és necessari reforçar, etc.

"És evident que encara falta molt camí per recórrer a la llum d'aquestes dades, i és que concretament en les petites i mitjanes empreses estan ara mateix centrades en fer front als múltiples desafiaments econòmics actuals. No obstant això, no han de deixar de costat les seues actuacions en termes de sostenibilitat, que també pot repercutir en una millora del negoci a llarg termini", explica Carolina Morato, Directora de Màrqueting i Comunicació de *Hiscox Ibèria

Més informació

Font: expansion.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia