FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Què és l'obsolescència empresarial i com poden fer-li front les pimes

Què és l'obsolescència empresarial i com poden fer-li front les pimes

La tecnologia és una eina poderosa a l'hora d'afrontar l'obsolescència empresarial

L'obsolescència empresarial fa referència a la reducció de la vida útil d'uns certs recursos de l'empresa. Hi ha eines o materials que deixen d'utilitzar-se i que són substituïts per uns altres més moderns o més potents.


Aquest fet, indiquen des de *Sigma Consultoria, provoca l'aparició d'una nova necessitat en el món empresarial i és el menester de posar en marxa estratègies de reciclatge que donen una nova vida útil als recursos empresarials.

Les pimes poden fer front a l'obsolescència empresarial mitjançant la tecnologia. No obstant això, l'ús de noves eines digitals també suposa alguns reptes a nivell empresarial.

Un dels problemes és l'econòmic. Incorporar noves tecnologies en l'empresa suposa, en la majoria dels casos, un gran desemborsament econòmic. Així i tot, cal tindre en compte el retorn de la inversió que pot produir-se en el curt i mitjà termini.

Reptes de la tecnologia

D'altra banda, la tecnologia també suposa un desavantatge en el sentit en el qual l'empresa depén en excés de la connexió a internet. Encara que no succeïsca amb freqüència, també poden produir-se fallades de connexió, per la qual cosa això podria perjudicar el producte o servei que s'ofereix.

La formació és bàsica a l'hora d'emprar la tecnologia. Els empleats necessiten conéixer com funcionen les eines que utilitzaran per a poder traure-li el màxim rendiment. Un bon pla de formació en aquest sentit es torna necessari.

A l'hora d'abordar l'obsolescència empresarial, la companyia ha de tractar d'abordar les alternatives d'una en una. Els experts de *Sigma Consultoria coincideixen que no cal esperar per a abordar aquest problema, sinó que s'ha de fer com més prompte millor una “anàlisi de la situació en la qual es troba la teua empresa i fa un primer pas. Per molt xicotet que siga veuràs resultats en un període de temps molt reduït. L'actitud i la constància són dues dels principals valors que t'ajudaran a eixir d'aquest camí cap a l'obsolescència programada”.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia