FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Sabies que...? El 84,3% de les pimes espanyoles no considera que el canvi climàtic els vaja a afectar seriosament

Sabies que...? El 84,3% de les pimes espanyoles no considera que el canvi climàtic els vaja a afectar seriosament

El 46% de les pimes espanyoles reconeixen que no té una estratègia de sostenibilitat, segons un informe recent de l'asseguradora *Hiscox
El 64% de les pimes que realitzen pràctiques sostenibles no les comuniquen

Des del passat 6 de novembre els principals líders internacionals es reuneixen en la COP27, la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, per a buscar les millors solucions enfront del canvi climàtic en un context en el qual els efectes negatius del calfament s'intensifiquen, posant en perill el desenvolupament normal de la vida. Malgrat això, el 84,3% de les pimes espanyoles no considera que el canvi climàtic siga un risc sistèmic que els vaja a afectar seriosament, segons detalla *Hiscox, companyia asseguradora internacional especialitzada en empreses, en la seua I Informe *Hiscox de pimes i autònoms a Espanya.

Aquesta falta de previsió en matèria de sostenibilitat també es reflecteix en el fet que el 46% de les pimes espanyoles reconeixen que no té una estratègia de sostenibilitat, a pesar que aquest assumpte ha anat cobrant una importància creixent en el si dels negocis.

Només el 31,3% de les pimes duu a terme pràctiques sostenibles
No sols es tracta que poques empreses dissenyen una estratègia d'actuació en matèria de sostenibilitat, sinó que a més tampoc són moltes les que duen a terme pràctiques sostenibles en el seu dia a dia. Concretament, només el 31,3% de les pimes duu a terme pràctiques sostenibles i un altre 18% diu que ho farà en el futur, la qual cosa deixa un 50% del teixit empresarial de les pimes que ni ha incorporat ni té previst fer-ho aquest tipus de pràctiques.

Entre les quals sí que duen a terme pràctiques sostenibles, el medi ambient es perfila com l'àrea en la qual més actuen les empreses i el 70% realitza alguna mesura destinada a repercutir positivament en la seua cura. Un altre 41,5% actua en l'àrea de la societat i el 31,9% en el de la governança.

El 64% de les pimes que realitzen pràctiques sostenibles no les comuniquen
A l'hora d'enumerar els beneficis que reporta l'adopció de pràctiques i polítiques sostenibles, l'ètica empresarial es posiciona en primer lloc (40%), seguida de la millora de la reputació (27,21%) i l'augment de la satisfacció dels clients (25,7%). Malgrat reconéixer la importància que té la sostenibilitat en la imatge corporativa, el 64% de les pimes que realitzen pràctiques sostenibles no les comuniquen.

Addicionalment, el 76,5% de les empreses no tenen indicadors per a mesurar l'èxit de les seues pràctiques, per la qual cosa no tenen la capacitat real de mesurar quins si funcionen, quins no, quins és necessari reforçar, etc.

“En el context actual, assumir la sostenibilitat com un pilar de les estratègies empresarials és fonamental per a les empreses, sense importar la seua grandària. És evident que encara falta molt camí per recórrer a la llum d'aquestes dades, i és que concretament en les petites i mitjanes empreses estan ara mateix centrades en fer front als múltiples desafiaments econòmics actuals. No obstant això, no han de deixar de costat les seues actuacions en termes de sostenibilitat, que també pot repercutir en una millora del negoci a llarg termini”, explica Carolina Morato, Directora de Màrqueting i Comunicació de *Hiscox Ibèria.

Més informació

Font: rrhhdigital.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia