FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Noticias sostenibles e Industria 4.0 (Mostrar tot)
Un 36,5% dels e-*commerce espanyols utilitzen alternatives sostenibles en l'enviament dels seus productes

Un 36,5% dels e-*commerce espanyols utilitzen alternatives sostenibles en l'enviament dels seus productes

El 39,2% dels espanyols consideren els paquets reciclables com l'opció més sostenible per a implantar en el seu negoci.

Va ser l'any 2015 quan l'Organització de Nacions Unides va aprovar els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (*ODS) amb la finalitat de crear el full de ruta per a millorar la vida de moltes persones a nivell social, econòmic i mediambiental abans de 2030.

En aquest full de ruta tots els països s'han compromés a prioritzar el progrés d'aquells països que estiguen en vies de desenvolupament. Per això, aquest passat 25 de setembre, s'ha commemorat el 6é Aniversari de l'aprovació de l'Agenda 2030 i dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible per a equilibrar la sostenibilitat social, econòmica i ambiental.

En aquesta mateixa línia, en matèria de sostenibilitat, segons l'últim bloc de l'enquesta realitzada per la plataforma *Packlink als més de 2.000 e-*commerce europeus, amb la finalitat de deixar la seua petjada en el medi ambient i en la lluita per la sostenibilitat mundial, el 46% dels e-*commerce espanyols ha modificat l'empaquetat dels seus productes en els últims 5 anys per a reduir la petjada de carboni emesa. Una xifra que situa a Espanya per davall del Regne Unit (51,9%), però que demostra un compromís mediambiental dels e-*commerce espanyols superior al d'Alemanya (45,6%), França (45,4%) i Itàlia (41%).

L'estudi a més assenyala que el 39,2% dels espanyols consideren els paquets reciclables com l'opció més sostenible per a implantar en el seu negoci, per damunt de l'embalatge i materials de farciment sostenible (35,5%), serveis d'enviament sostenible (20%) i productes en venda més ecològics (5,4%).

"Volem anar més enllà i aconseguir una transformació dels models de producció i consum, orientats cap a una economia circular, que no és més que un model més just, eficient i respectuós amb el medi ambient", assenyala Noelia Lázaro, directora de Màrqueting de *Packlink.

Alternatives d'embalatge i transport sostenible

Els nous hàbits de consum desenvolupats durant i després de la pandèmia han vingut per a quedar-se i estan associats a la preservació mediambiental. L'embalatge o embalatges de productes s'ha convertit en un dels aspectes més rellevants en aquest model de consum, que cada dia està més demandat pels clients i que l'empresari posa a la seua disposició més sovint.

Per això, a Espanya, el 36,5% de les empreses disposa d'alternatives sostenibles, com a paper reciclat en el farciment dels paquets o borses reutilitzables per a l'enviament de productes, una xifra que ronda la mitjana entre els països Europeus. A Itàlia i el Regne Unit un 41,9% i un 40,2% dels e-*commerce utilitza alternatives sostenibles en l'enviament dels seus productes, molt per damunt d'Alemanya (26,2%) i França (25,7%).

Així mateix, respecte al transport, la majoria dels e-*commerce europeus triarien el tipus de transport en funció de la sostenibilitat dels seus serveis. Destacant a Espanya amb un 70% dels enquestats i Itàlia amb un 67,6% dels enquestats.

“Aquestes alternatives sostenibles per a l'enviament de productes, situen a Espanya com un dels països a nivell europeu i mundial amb més responsabilitat en matèria de sostenibilitat. Ja no sols es tracta d'adaptar-se a aquests nous hàbits de consum, si no de cobrir necessitats en la lluita pel medi ambient i augmentar la responsabilitat social de cuidar el nostre planeta”, puntualitza Noelia Lázaro, directora de Màrqueting de *Packlink.

Més informació

Font: ticpymes.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia