FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11

Àrea associats

Notícies / Actualitat (Mostrar tot)

Guia pràctica per a implementar l'economia circular en les pimes

Notícies sostenibles i Indústria 4.0 Guia pràctica per a implementar l'economia circular en les pimes

Aquesta guia pretén ajudar les organitzacions a establir una estratègia de desenvolupament cap a un creixement sostenible per a ser rendibles a llarg termini, deixant arrere la dinàmica “extraure-fabricar-usar-tirar”.
Cada vegada més, l'esgotament dels recursos està generant consumidors conscienciats i empreses compromeses amb un model de negoci més circular.

Amb el creixement de la població fins més de 10.000 milions de persones en 2050 i més consumidors entrant en la classe mitjana, s'espera que la demanda total de recursos aconseguisca els 130.000 milions de tones per a 2050, enfront dels 50.000
milions de 2014. Això representa un 400% de la capacitat de regeneració total de la Terra. Clarament no hi haurà suficients recursos per a proveir la demanda mundial d'uns certs recursos, com els metalls. En 2030, la meitat de la població mundial viurà, per l'una o l'altra raó, en zones amb estrés hídric. Tots aquests factors conduiran a pujades de preus i volatilitat de materials i energia.
Les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle que acceleren el calfament global són un producte de la nostra economia extractiva de "extraure-fabricar-usar-tirar", que es basa en combustibles fòssils i no gestiona els recursos a llarg termini. Es necessita una gran transformació d'aquest model per a complir amb l'objectiu de limitar el creixement de la temperatura als 1,5 °C establit en l'Acord de París. L'economia circular és un ingredient fonamental per a aquesta transformació.
No obstant això, només un 9% de l'economia mundial és circular. Això no és sostenible i requereix urgentment una transformació del nostre model econòmic lineal.
La transició a una economia circular pot desbloquejar un creixement del PIB mundial de 4,5 bilions de dòlars per a 2030, a més de millorar la resiliència de les economies mundials.
Els models de negoci lineals poden ser rendibles a curt termini, però amb el temps s'enfrontaran a riscos de mercat, operatius, legals i empresarials. L'augment dels preus dels recursos i la volatilitat dels preus poden amenaçar
la rendibilitat futura de les pràctiques comercials actuals. Els paquets de polítiques d'economia circular poden influir en la legislació pendent i en la demanda futura dels clients, afectant les empreses i als mercats.

Més informació

Font: aenor.com

Un terç de les pimes asseguren que el 25% de les vendes de l'últim mes van ser online

Actualitad Un terç de les pimes asseguren que el 25% de les vendes de l'últim mes van ser online

Després de reduir-se el nombre de clients en botigues i restaurants durant la pandèmia, els xicotets negocis han hagut d'adaptar-se als nous hàbits de consum i trobar la manera d'arribar als seus clients i de vendre els seus productes via online. Les eines de Facebook han sigut una ajuda perquè molts d'aqueixos xicotets negocis puguen fer aqueixa transició al digital.

Ara Facebook presenta una altra més, Facebook *Business Suite, una nova interfície per a ajudar les empreses a estalviar temps i mantindre's al dia en la gestió de les seues pàgines o perfils en les seues aplicacions. Gràcies a aquesta novetat podran publicar en Facebook i Instagram al mateix temps i gestionar i rebre missatges, notificacions i alertes en un sol lloc. També poden veure fàcilment què està funcionant i què capta l'atenció dels seus clients, gràcies a les dades obtingudes en aquestes dues xarxes socials.

Facebook *Business Suite s'ha creat pensant primer en les petites empreses, però és una inversió a llarg termini ja que l'objectiu és convertir-la en la interfície principal per a empreses de totes les grandàries que utilitzen Facebook, Messenger, Instagram i WhatsApp. Està disponible per a pimes a nivell global des de hui i s'aniran expandint a companyies més grans l'any que ve.

“El moment que vivim ha forçat a moltes empreses a accelerar el seu procés de digitalització i fins i tot canviar els seus models de negoci, amb la finalitat de reduir la interacció física i donar resposta a nous hàbits de consum. En aquest context les nostres plataformes poden ajudar empreses de tota mena a integrar ràpidament els serveis online, de manera que puguen mantindre i fins i tot reforçar els seus negocis en aquests temps complicats”, explica Irene Cano, Directora General de Facebook a Espanya i Portugal.

Situació de les pimes en España
Facebook també ha presentat els resultats de la tercera onada -corresponent al mes de juliol- de l'informe “Global *State *of *Small *Business” realitzat en col·laboració amb el Banc Mundial i l'OCDE. L'objectiu d'aquest estudi és donar veu als xicotets negocis de tot el món, per a entendre les seues necessitats i els canvis que han patit aquests últims mesos amb motiu de la pandèmia.

Aquestes són les principals conclusions referents a la situació de les pimes a Espanya:

A poc a poc les pimes van recuperant els seus negocis. El mes de juliol, el 89% de les pimes en Facebook van assegurar que estaven operatives o realitzant alguna activitat generadora d'ingressos, quasi un 20% més que al maig, on el percentatge va ser del 70%.
Al llarg de la pandèmia, moltes pimes s'han recolzat en canals digitals per a mantindre a flotació els seus negocis. El 33% de les pimes en Facebook amb negocis actius, asseguren que més del 25% de les seues vendes durant l'últim mes, han sigut digitals.
La reducció en el nombre d'empleats continua sent una constant en les pimes, amb poca variació en els últims mesos. El mes de juliol el 29% de les pimes en Facebook van informar que havien reduït el nombre d'empleats o treballadors, versus el 30% al maig i el 33% al juny.
Respecte al futur, el 45% de les pimes consultades es mostren optimistes respecte al futur dels seus negocis, un percentatge una mica menor respecte a juny (46%) i maig (47%).

Més informació

Font: 65ymas.com

"El codi obert hauria de ser una part fonamental de l'estratègia de TU de qualsevol pime"

Actualitad "El codi obert hauria de ser una part fonamental de l'estratègia de TU de qualsevol pime"

En aquesta entrevista, Pilar Bravo, Principal *Solution *Architect de Xarxa *Hat, analitza per a *BYZness la trajectòria del programari lliure i de codi obert, i comparteix les claus per a la seua implantació en les petites i mitjanes empreses

L'ús de programari exclusivament propietari era la tònica general en les companyies fins a la dècada dels anys 80 del segle passat. A partir de llavors, va tornar a recobrar protagonisme el desenvolupament de programari lliure i de codi obert, amb l'impuls de nombroses innovacions a través de la col·laboració. Apatxe Web *Server, Linux o *MySQL són només alguns d'aquests projectes que segurament li seran familiars a més d'un.

Hui, 19 de setembre, se celebra el Dia Internacional del Programari Lliure i, aprofitant l'ocasió, hem xarrat amb Pilar Bravo, Principal *Solution *Architect de Xarxa *Hat, amb el propòsit d'analitzar la trajectòria d'aquest model de col·laboració i què és el que pot aportar a una companyia, així com els passos a donar per a la seua implementació.

En línies generals, de què estem parlant quan parlem de programari lliure i codi obert?

El programari lliure i de codi obert (*FOSS, per les seues sigles en anglés) és un model de col·laboració per a desenvolupar programari en el qual participen totes aquelles persones i organitzacions que tenen un interés comú, sense tindre en compte fronteres, cultures ni qualsevol altra barrera que puguem imaginar. La idea és compartir coneixement per a obtindre millors resultats a l'hora d'innovar. Podríem dir que es tracta d'una forma d'acord global per a desenvolupar programari en el qual preval la transparència i la col·laboració.

Ja des de principis del segle XX, l'intercanvi d'informació tècnica ha contribuït enormement al desenvolupament de diferents sectors. La primera iniciativa que podríem considerar de 'codi obert' és la creació d'una associació de fabricants d'automòbils, impulsada per Henry Ford, per a compartir la tecnologia que desenvolupaven per als cotxes de manera oberta, sense cap benefici econòmic.

I quan va començar a guanyar pes realment?

L'expansió d'Internet en la dècada dels 90 va permetre tancar el cicle de retroalimentació que necessitava el programari lliure i de codi obert per a créixer. Internet va fer possible que la col·laboració fóra global. Projectes com, per exemple, Linux van nàixer i van créixer en aqueixa dècada, gràcies a la col·laboració de persones de tot el món.

El programari lliure i de codi obert ha crescut en onades des dels anys 80 amb alguns alts i baixos, però com podem veure en l'informe de Xarxa *Hat 2020 'L'estat del *open *source empresarial', el codi obert continua creixent a mesura que l'ús de la tecnologia propietària disminueix.

Quins serien els principals avantatges que té per a les empreses? Per què haurien de llançar-se a usar-ho?

El codi obert proporciona un accés immediat a les tecnologies més capdavanteres i al desenvolupament d'aquestes tecnologies. El codi obert està liderant la innovació tecnològica i, per tant, la seua adopció ajuda les empreses a ser més innovadores. A més, ajuda a atraure talent. Ara són els desenvolupadors els qui decideixen quines tecnologies desitgen utilitzar i tenen molta més informació sobre les eines i solucions que han d'utilitzar-se, i fins i tot poden col·laborar activament en el desenvolupament d'aquestes, si ho desitgen.

Més informació

Font: byzness.elperiodico.com

Esdeveniments / Agenda

Nous associats (Mostrar tot)

MON MENUTBAR MESÓN PLAZAFECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia