FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11

Àrea associats

Notícies / Actualitat (Mostrar tot)

AJUDES COMPRA VEHICLES ELÈCTRICS - PLA MOVES III (Del 29 de juliol de 2021 fins al 31 de desembre de 2023)

Ajudes i subvencions AJUDES COMPRA VEHICLES ELÈCTRICS - PLA MOVES III (Del 29 de juliol de 2021 fins al 31 de desembre de 2023)

El Pla *Moves III contempla incentius a la mobilitat sostenible i *descarbonizada, subvencionant l'adquisició de vehicles nous vehicles elèctrics “endollables” i de pila combustible, així com la infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics.

Poden beneficiar-se de les ajudes tant els particulars, com les entitats i les empreses de la Comunitat.

El Pla *Moves III s'emmarca en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d'Espanya, i modifica uns certs requisits de les anteriors edicions per a millorar l'execució dels fons destinats al programa i contribuir millor als objectius de descarbonització del sector transporte, de manera que es transite des de les energies fòssils fins a un sistema energètic net.

Per a les adquisicions de vehicles elèctrics i punts de recàrrega de vehicles elèctrics per persones físiques, autònoms, comunitats de propietaris i entitats públiques sempre que no exercisquen activitats econòmiques per les quals oferisquen béns i/o serveis en el mercat, es podran subvencionar les compres realitzades a partir del 9 d'abril de 2021.

Per al desenvolupament del *MOVES III, l'IVACE Energia ha desenvolupat dues convocatòries d'ajudes diferenciades:

*MOVES III – Vehicles: Ajudes per a l'adquisició directa o per mitjà d'operacions de finançament per rènting de vehicles elèctrics “endollables” i de pila combustible.

Beneficiaris: Particulars, autònoms, comunitats de propietaris, empreses i entitats locals.
Pressupost: 30.000.000 euros.
Com accedir a l'ajuda: Per a accedir a aquestes ajudes, aquelles persones, empreses i entitats interessades han de posar-se en contacte amb algun dels concessionaris o punts de venda adherits al programa; aquests seran els qui tramitaran telemàticament les ajudes, excepte per a les entitats locals i administració pública, que podran realitzar-lo directament.
Quantia de l'ajuda: La quantia de l'ajuda depén de diversos factors com la mena de vehicle adquirit o del sol·licitant, entre altres. Pots consultar el detall de les ajudes ACÍ
Més informació

Termini de presentació de sol·licituds: Del 29 de juliol de 2021 fins al 31 de desembre de 2023.

Més informació

Font: moves.ivace.es

Com ha d'actuar una pime per a millorar la seua insolvència?

Actualitad Com ha d'actuar una pime per a millorar la seua insolvència?

La Covid-19 ha provocat una situació econòmica impossible de sostindre en moltes pimes.

L'últim any ha sigut molt complicat per a les empreses, sobretot per a les pimes. Moltes d'elles han hagut de tancar pel fet que la Covid-19 ha provocat una situació econòmica difícil de sostindre.


Hui dia, encara que la situació va millorant a poc a poc, moltes han sigut les pimes que no han pogut recuperar-se. Les petites i mitjanes empreses per les seues condicions tarden més temps a prendre mesures, tenint esperances fins a l'últim moment de sobreviure. De manera que, sense pensar-ho, els problemes s'allarguen i agreugen, la qual cosa posa en escac la continuïtat de l'empresa. En aquests casos, el més important és saber anticipar-se abans que les conseqüències d'una situació així siguen irreparables.

Davant aquests esdeveniments imprevistos i amb l'increment de la insolvència de pimes, un any més, el Registre d'Economistes Forenses (*REFOR) *yCEPYME han creat una nova edició de la Guia d'Actuació de l'empresa davant la insolvència. En aquesta ocasió, la guia ofereix informació sobre *lospasos que poden seguir les empreses, més concretament les pimes, per a evitar o reduir en la mesura que siga possible la seua insolvència.

Dret preconcursal
L'objectiu principal del dret preconcursal és evitar el concurs de creditors. Per a això, s'aporten solucions a empreses amb dificultats tant econòmiques com financeres. Segons la guia elaborada per (*REFOR) i CEPYME “més del 90% de les sol·licituds de concursos de creditors acaben en liquidació i poques vegades s'aconsegueix una mínima satisfacció dels creditors concursals”. Això es deu al desconeixement generalitzat entre les pimes. Moltes no són coneixedores d'altres alternatives com el dret preconcursal, amb acords de refinançament o acords extrajudicials de pagaments.

La primera alternativa, abans d'arribar al concurs de creditors és, un acord de refinançament. Aquest es duu a terme entre el deutor i els seus creditors. Dins d'aquest acord es pot distingir *entreacuerdos col·lectius, que són establits amb tots els creditors; o singulars, que són aquells establits exclusivament amb un creditor o amb varis.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Pimes i canvis en el seu model de negoci

Actualitad Pimes i canvis en el seu model de negoci

Quan i amb quin grau innovar en la petita i mitjana empresa

Qualsevol empresa, independentment de la seua grandària, ha de realitzar permanentment una anàlisi externa al seu entorn. Aspectes com el monitoratge de les tendències, del comportament dels nostres clients o dels canvis en les seues preferències, són clau per a detectar a temps els senyals que han de guiar la nostra innovació i rendibilitat d'aquesta. Quan la innovació incremental és insuficient, podem recórrer a una innovació més profunda que pot comportar canvis en el model de negoci i fins i tot a la reinvenció. Innovar en el model de negoci és repensar el motor de la companyia en relació a la creació i lliurament de valor. D'aquesta manera, estem innovant en els fonaments de la companyia.


Com puc saber si ha arribat el moment de reinventar el meu model de negoci? Alguns indicis són els següents:

Quan el canvi de l'entorn va més ràpid que els canvis interns de l'empresa.
Quan existeixen nous competidors o jugadors en el mercat que estan creixent a una velocitat més ràpida que la taxa de creixement de la indústria.

Si baixen indicadors clau com la fidelització dels clients o la compra mitjana dels productes o serveis.
Qualsevol altre senyal que els clients se senten atrets per altres solucions alternatives i estan buscant soluciones substitutes.

Modificar el model de negoci

Modificar el model de negoci d'una pime és possible, ja que la grandària de l'empresa no és el paràmetre crític a l'hora de modificar el model de negoci. El que sí que és clau és entendre amb precisió quin és el motor del meu negoci: hem de poder desgranar-ho de manera que ens permeta innovar en àrees específiques per a ser més competitius.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Esdeveniments / Agenda

Nous associats (Mostrar tot)

RESTAURANTE SENDA DE LA BRASAFECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.MARIAN LENCERÍAPINCHOS LA GILDICACASA GERMÁNTRANSPOR SALINAS
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia