FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11

Àrea associats

Notícies / Actualitat (Mostrar tot)

Nova certificació per a pimes innovadores

Notícies sostenibles i Indústria 4.0 Nova certificació per a pimes innovadores

Les pimes innovadores poden obtindre una nova certificació digital coneguda com *Blockptc. Es tracta d'una certificació digital associada a la xarxa de *blockchain de l'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya (*APTE).

Per a poder certificar-se com a pime innovadora cal demostrar la pime és innovadora. Això es pot provar aportant, per exemple, una patent. També es poden complir els requisits per a obtindre la certificació si s'ha obtingut finançament públic en l'últim any o es disposa d'una certificació oficial com a Jove Empresa Innovadora, 9xicoteta o microempresa innovadora o una certificació de sistema de gestió de la I+D+i.

Projectes d'I+D+i

Però no sols això, perquè l'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya també tindrà en compte altres qüestions com el fet que una entitat tinga acords de col·laboració amb universitats o *OPIS amb les quals realitzen projectes d'I+D+i. Al seu torn, podran optar pel certificat les empreses que elaboren projectes en noves tecnologies, o usen d'aquestes per a aconseguir una millora en els seus serveis, productes o processos.

D'altra banda, si la companyia en qüestió disposa del segell *EBTS innovadora de *ANCES o el segell PIME innovadora i aquests reconeixements els va aconseguir l'any 2019, també podria optar a la certificació. Al seu torn, també ho poden obtindre les pimes que siguen innovadores com als seus serveis o productes, processos i organització.

Enviament de candidatures

Les empreses que vulguen optar a tindre aquesta certificació hauran d'enviar les seues candidatures a través del parc tecnològic on operen o a través de l'agent del sistema d'innovació. Hauran de fer-ho a l'adreça d'e-mail sdiaz@apte.org. En aqueix mateix correu hauran d'incloure el nom i raó social de l'entitat, el CIF, la pàgina web, la descripció de l'activitat que realitzen, així com l'organisme intermediari o parc al qual es vincula.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

La importància de les pimes per a consolidar l'FP Dual

Actualitad La importància de les pimes per a consolidar l'FP Dual

La participació de les empreses és essencial per a l'eficàcia del sistema

"La implantació de la FP no es consolidarà per complet a Espanya fins que les pimes, que representen el 99% del teixit empresarial espanyol, consideren els avantatges que aquesta alternativa educativa pot oferir a les seues estructures productives". És ací on la Cambra de Comerç d'Espanya, a través de la xarxa cameral, exerceix un paper fonamental. Les cambres de comerç treballen dia a dia al costat de les petites i mitjanes empreses ajudant-los a millorar la seua competitivitat, facilitant-los la internacionalització o impulsant la seua transformació digital.

I ara, sensibilitzant, informant i assessorant perquè se sumen a la Formació Professional Dual, un model que s'adapta a les seues necessitats productives i multiplica l'ocupabilitat dels joves.

L'experiència del treball realitzat permet constatar que la participació activa de les empreses és essencial per a l'eficàcia d'aquest sistema, ja que són elles les que ofereixen a l'aprenent una formació en les mateixes condicions en les quals s'exerceix l'activitat laboral. Amb això es transmeten coneixements i habilitats que només és possible adquirir en un lloc de treball.

Aprenentatge pràctic
Es fa, a més, a través de la figura del tutor, que garanteix el procés d'aprenentatge pràctic. Si a tot això li sumem el desenvolupament d'habilitats digitals i la difusió de l'emprenedoria arribem a la Formació Dual 4.0, el futur de la FP Dual.

Per a això, la Cambra d'Espanya treballa en diversos fronts. En primer lloc, a través del programa Formació Professional Dual en l'Empresa, cofinançat pel Fons Social Europeu, amb el suport del *SEPE. L'objectiu és enfortir la qualitat i l'extensió de la FP Dual mitjançant la promoció, assessorament i suport a les empreses participants. En concret, van ser més de 1.100 les empreses que van ser ateses durant l'any passat en les cambres de comerç.

Més informació

Font: eleconomista.es

Esdeveniments / Agenda

Nous associats (Mostrar tot)

FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia