FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11

Àrea associats

Notícies / Actualitat (Mostrar tot)

Consells de ciberseguretat per a pimes de cara a la campanya nadalenca

Actualitad Consells de ciberseguretat per a pimes de cara a la campanya nadalenca

Cada vegada més empreses impulsen els seus negocis online per a adaptar-se al nou escenari marcat pel *Covid-19 i als nous hàbits dels consumidors

La crisi sanitària ha accelerat sobtadament els plans de digitalització de les empreses, que han multiplicat les seues iniciatives en àmbits com el comerç electrònic.

En el tercer trimestre de 2020 es van registrar 1,5 milions de nous comptes *PayPal *Business (per a empreses) a tot el món, més del doble en comparació amb la taxa anterior al *Covid-19, la qual cosa demostra que cada vegada més empreses s'estan adaptant a la pandèmia impulsant els seus negocis online, segons dades de *PayPal, la plataforma de pagaments líder a Europa.

Fer el salt en l'ús de tecnologies digitals aporta molts beneficis a les empreses, que han patit les negatives conseqüències provocades pel *Covid-19 i que busquen canviar o reinventar els seus models de negoci per a adaptar-se als nous hàbits de consum dels clients. No obstant això, el fet que cada vegada més empreses oferisquen els seus productes i serveis en Internet fa que les necessitats en matèria de ciberseguretat augmenten.

En aquest context, la plataforma *PayPal, ofereix una sèrie de consells de ciberseguretat per a ajudar a les empreses, especialment a les pimes, a augmentar la seguretat dels seus negocis online, especialment ara que s'acosta un dels períodes més importants de l'any per als comerços, coincidint amb l'època de compres nadalenques i la celebració de reconeguts dies a nivell internacional com el *Black *Friday o el *Cyber *Monday.

Mantindre les plataformes i programari actualitzat
Una de les mesures bàsiques de ciberseguretat és assegurar-se d'estar utilitzant l'última versió del sistema operatiu, ja que els proveïdors actualitzen contínuament el seu programari amb pegats de seguretat per a protegir-lo de vulnerabilitats recentment descobertes, així com dels últims virus i *malware.

Així mateix, és important instal·lar i actualitzar periòdicament programari *antimalware i *antispyware de nivell empresarial (el programari antivirus gratuït, de funcions limitades i apte per al consumidor no és suficient) per a evitar atacs que aprofiten les vulnerabilitats del programari obsolet. Les plataformes per les quals moltes pimes opten per a crear la seua botiga online, com la *PayPal *Commerce *Platform, ja inclouen les últimes actualitzacions i pegats de seguretat automàtics que ajuden a resoldre qualsevol vulnerabilitat de seguretat.

Invertir en eines de gestió del frau
Fins i tot les eines més bàsiques com el sistema de verificació d'adreça (AVS) – que verifica l'adreça de facturació emmagatzemada en una targeta de crèdit per a ajudar a augmentar la protecció de càrrecs fraudulents – i el codi de verificació de la targeta (*CVV) poden ajudar a minimitzar les transaccions fraudulentes sense perdre vendes.

Aquestes són les eines més bàsiques de ciberseguretat, però existeixen altres més complexes com *Simility, un servei de *PayPal que combina la Intel·ligència Artificial (*IA) i l'anàlisi de *Big Data per a ajudar les empreses a previndre intents de frau, com el robatori d'identitat, en temps real.

Controlar les transaccions i conciliar els comptes bancaris diàriament
Verificar i monitorar l'activitat financera dels comptes bancaris és una de les millors maneres de protegir-se contra el frau. És recomanable supervisar els comptes i transaccions a la recerca de senyals d'alerta, com a informació d'enviament i/o facturació dels clients errònia o incongruent.

Existeixen eines que rastregen les adreces IP dels clients i alerten als comerços d'aquelles que provenen de països coneguts com a base per a estafadors. Per exemple, la plataforma de pagaments *PayPal inclou 3D *Secure (un procés d'autenticació que valguda la identitat de l'usuari quan utilitza qualsevol servei de pagament amb l'objectiu de reduir el risc de frau).

Desconfiar de missatges o correus de fonts desconegudes
Hem de desconfiar si un missatge de text o un correu electrònic requereix una acció urgent o immediata, especialment si prové d'un remitent estrany o desconegut. Igual d'important és no obrir arxius adjunts ni fer clic en enllaços de fonts desconegudes, fins i tot si és per a “cancel·lar la subscripció” del remitent. Fins i tot si un missatge sembla provindre d'una font de confiança, com un banc, hem de mantindre l'alerta perquè les institucions financeres mai sol·licitaran informació d'identificació personal en un correu electrònic o missatge de text.

Triar un bon soci de pagaments

Una de les formes més efectives de combatre el frau en els pagaments digitals és tindre una eina sofisticada de protecció contra el frau. Les empreses poden obtindre una eina de protecció contra el frau pel seu compte o poden optar per un processador de pagaments que ja incloga aqueixa protecció, com el cas de les solucions de *PayPal.

Més informació

Font: directivosygerentes.es

Les pimes necessiten un nou model de treball eficient, intel·ligent i digital

Actualitad Les pimes necessiten un nou model de treball eficient, intel·ligent i digital

Els nous models de treball imposats per la *Covid-19 afavoreixen la productivitat i augmenten la resiliència de les empreses davant futures crisis però, estan les empreses preparades per a aquest canvi?

Per a moltes empreses l'estat d'alarma primer, el confinament, i la crisi sanitària i econòmica després, suposa un repte en la seua manera de fer negocis i també en la seua manera de treballar.

El que fa només uns mesos es considerava la ‘oficina del futur’ —en mobilitat, en qualsevol moment i en qualsevol lloc— és de facto el model de treball actual per a moltes pimes, microempreses i negocis. I els experts assenyalen que aquest canvi es mantindrà més enllà de la pandèmia.

No obstant això, en tractar-se d'un canvi imposat per les circumstàncies —i precipitat, en molts casos— adoptar un nou model de treball suposa per a moltes pimes i empleats noves necessitats tecnològiques, i estableix també nous reptes i incerteses.

Però és precisament en aquest context d'incertesa quan la tecnologia adequada demostra tot el seu potencial per a afrontar l'impacte de la situació actual, i per a anticipar-se als nous models de treball que pimes i empleats necessiten per a abordar el futur amb eficiència i seguretat.

Els nous models de treball han arribat per a quedar-se
“D'ara en avant —diuen des del *World *Economic Fòrum (*WEF) —veurem a moltes empreses ser més flexibles quant al treball remot i a la incorporació d'equips de treball virtuals.”

El *WEF destaca que amb les solucions adequades l'adopció del treball remot “és més fàcil del que sembla”, i que per a les empreses suposa “estalvi i major productivitat.”

No obstant això, si no es fa amb les eines i solucions que millor s'ajusten a les necessitats de cada empresa i de cada empleat, una adopció errònia o “no controlada” dels nous models de treball pot tindre conseqüències negatives, tant per a les empreses com per als empleats.

De fet, segons un estudi de *Deloitte, els canvis imprevistos a l'entorn de treball provoquen en els emprats estrés i desconcert perquè obliga als empleats continuar desenvolupant la seua activitat i a mantindre's productius en entorns de treball canviants, diferents quan estan a casa, en l'oficina, o en mobilitat.

A causa d'això, més d'un 35% dels empleats enquestats per a un estudi elaborat per la consultora *KPMG reconeix que la seua habilitat per a treballar en equip s'ha vist reduïda.

Per contra, una adopció adequada del treball remot té avantatges econòmics, mediambientals i socials.

Més informació

Font: economiadigital.es

Les pimes, després de la pandèmia: set de cada deu hauran de canviar el seu model de negoci

# Les pimes, després de la pandèmia: set de cada deu hauran de canviar el seu model de negoci

El 70% de les pimes espanyoles creu que hauran de modificar les seues operacions comercials després de la pandèmia. D'elles, un 59% espera haver de realitzar lleugeres modificacions, mentre que un 11% considera que hauran d'operar amb una estructura totalment nova.

L'impacte del *coronavirus en la pime afectarà la manera d'operar de moltes pimes. Set de cada deu hauran de modificar les seues operacions comercials en major o menor mesura: un 59% preveu lleugers canvis, i un 11% creu que haurà d'operar amb una estructura totalment nova. Només un 18% pensa que podrà continuar funcionant de manera normal, mentre que l'1% preveu un tancament forçós. Un 12% no té clar com evolucionarà el seu negoci.

És la principal conclusió que, a nivell local, llança l'estudi “*SMB *Trends *Report”, que acaba de publicar *Salesforce, després de consultar a 2.400 responsables de xicotets negocis d'un total de 16 països.

Entre els principals factors que dificultaran el creixement futur en l'era post-*Covid, les pimes espanyoles citen, per aquest ordre, la disminució de la demanda per part dels clients (59%), un menor nivell de beneficis (48%) i els requisits de les autoritats sanitàries (38%). A causa de la crisi, les consideracions de les pimes per al futur passen per prendre les mesures necessàries per a pal·liar els seus efectes i se centren en demanar ajuda financera (40%), dur a terme reduccions de plantilla (33%) i tancar l'empresa durant un breu període de temps (22%).

Existeix una clara percepció, segons mostren els resultats a nivell global i local, que la tecnologia és una peça clau en el seu futur, ja que influeix en la seua capacitat de mantindre les operacions. De manera general, entre les mesures que han pres per a adaptar-se a la nova situació, destaquen l'adopció de tecnologies per a digitalitzar les interaccions amb clients i oferir serveis sense contacte (38%), digitalització de les comunicacions internes (35%) i eines per a digitalitzar els fluxos de treball (34%) encapçalen la llista.

Més informació

Font: ituser.es

Esdeveniments / Agenda

Nous associats (Mostrar tot)

NO NAME GINBAR MESÓN PLAZAFECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia