FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11

Àrea associats

Banco Sabadell

Notícies / Actualitat (Mostrar tot)

Els economistes anticipen majors vendes per als negocis dels autònoms en els pròxims mesos

Actualitad Els economistes anticipen majors vendes per als negocis dels autònoms en els pròxims mesos

El Consell General d'Economistes ha presentat una nova edició del seu Observatori Financer, en el qual milloren les seues previsions per als negocis en el que queda d'any. Malgrat això, van mostrar la seua preocupació per la càrrega fiscal i els costos laborals que suporten els autònoms.

El consum en els negocis que gestionen els autònoms continuarà creixent en els pròxims mesos. Així ho van vaticinar des del Consell General d'Economistes (*CGE), després de la presentació del seu Observatori Financer, en el qual es va mostrar la positiva evolució de l'economia en els primers sis mesos de l'any.

Es tracta d'una notícia positiva, mentres comença la temporada d'estiu. Per això, els economistes esperen que este increment de la demanda dels consumidors siga especialment elevat en els negocis més vinculats al turisme i als mesos estivals, com l'Hostaleria, el Comerç o els Allotjaments.

No obstant això, des del *CGE van destacar altres qüestions que podrien suposar un fre per a la tendència de creixement econòmic. Per exemple, la inflació, un indicador que, van considerar, creixerà un 3,2% enguany. O la confiança dels consumidors, que “no acaba de consolidar una pujada clara respecte al tancament de 2023”, van explicar.

Malgrat això, els economistes van concloure que enguany acabarà amb un creixement econòmic superior al previst a principis de 2024, amb un 2,2%, un bon indicador que mostra les optimistes prediccions per als autònoms i negocis en els pròxims mesos, a pesar que això continua comportant, com van denunciar a este diari fa uns dies, un increment de la càrrega fiscal que han de suportar.

Els economistes milloren les seues previsions per als negocis dels autònoms en 2024
Una de les principals conclusions del ‘Observatori Financer i Claus Econòmiques’ del Consell General d'Economistes és el bon rumb que està prenent el consum en els negocis en els últims mesos, i les optimistes previsions que els economistes van mostrar per a la segona mitat de l'any. Sobretot, en les activitats dels autònoms relacionades amb el Turisme.

En este sentit, el president del *CGE, Valentín *Pich, va valorar de manera positiva estos resultats, encara que va afirmar que “hauríem de reflexionar sobre si és este un creixement robust que descansa sobre polítiques de llarg termini o està basat fonamentalment en l'excepcional impuls del turisme i en factors conjunturals com el notable creixement de la població i els estímuls de fons públics temporals.”

Així, “encara que hem de destacar el positiu, no podem deixar d'indicar que portem diversos quadrimestres insistint que necessitem saber com estem creixent i, sobretot, què farem per a minimitzar les nostres debilitats i potenciar les nostres fortaleses”, va valorar el president del Consell General d'Economistes.

El creixement de l'economia espanyola, en opinió dels economistes, està fonamentat en la bona marxa del turisme i de la demanda interna, un factor fonamental per a determinar l'evolució del consum, que s'espera positiva per als negocis que gestionen els autònoms.

La càrrega fiscal continua sent un llast per al creixement dels negocis, asseguren els economistes
No obstant això, encara existixen factors que estarien llastrant el creixement dels autònoms i xicotets negocis, malgrat les positives perspectives del col·lectiu. Per exemple, la càrrega fiscal que han de suportar, que estaria perjudicant un increment dels seus ingressos encara superior.

En este sentit, el president de la Comissió Financera del *CGE, Antonio Pedraza, va tornar a incidir sobre la necessitat de “deflactar les tarifes dels impostos que afecten les persones físiques”, com l'IRPF. Els factors que explicarien esta urgència, va assegurar l'economista, són la contenció dels salaris i la creixent inflació, que s'estan produint mentres Hisenda “ha augmentat la seua recaptació via imposats un 7,4% en el que va d'any.”

Així mateix, Antonio Pedraza també va cridar a “un reenfocament dels impostos indirectes, que presenten recaptacions elevades per les pujades dels productes que graven, la qual cosa provoca un mal endèmic per a la nostra renda per càpita que no aconseguix convergir amb l'europea, la qual cosa obliga a una reflexió seriosa sobre això”, va valorar.

La baixa productivitat i els costos laborals que suporten els negocis preocupen els economistes
Finalment, i malgrat les seues bones previsions, els economistes van mostrar la seua preocupació per dos factors que podrien alentir el creixement dels negocis en els pròxims mesos: l'increment dels costos laborals i la baixa productivitat que encara mostren les pimes espanyoles respecte a la resta de països de la Unió Europea.

Més informació:
Més informació

Font: *autonomosyemprendedor

L'ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS DE L'ALT PALÀNCIA (*ACAP) CELEBRA EL SORTEIG DE 1.000€ DE LA SEUA CAMPANYA DE PRIMAVERA 2024

Actualitad L'ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS DE L'ALT PALÀNCIA (*ACAP) CELEBRA EL SORTEIG DE 1.000€ DE LA SEUA CAMPANYA DE PRIMAVERA 2024

Finalitzada la Campanya de Primavera del Comerç 2024 l'Associació de Comerciants de l'Alt Palància, integrada en *FECAP i en *Confecomerç, ha realitzat el sorteig públic dels 1.000 euros en premis, amb la presència de la Reina Major Valeria Marín Magdalena i la Infantil Manuela Guillén Escrig de Festes de Segorbe 2023.

La Campanya de Primavera del Comerç 2024 organitzada per l'Associació de Comerciants de l'Alt Palància “A.C.A.P.” que s'ha realitzat durant els mesos d'abril i maig, s'ha donat per acabada amb el sorteig de 1.000 euros en premis, repartits en 7 premis (*cuatros premis de 50€, un de 100€, un altre de 200€ i el premi més important de 500€). La campanya té per objectiu el reforç del comerç local i de proximitat de l'Alt Palància.

Valeria i Manuela han extrets un total de set bitllets en presència de Gabriel Marín Sánchez i Antonio Tortajada *Morro, secretari i vocal de la junta respectivament de A.C.A.P. i el regidor de l'Ajuntament de Segorbe Ricardo Pascual Plasència. També han presenciat el sorteig Ana Moreno Sanz de la Balança a granel entre altres.

En el sorteig han pogut participar tots els clients que han comprat i emplenat bitllets en els establiments comercials adherits a la campanya i associats a a.C.A.P. que s'han distingit pel cartell al·lusiu a la campanya. Durant la mateixa s'han utilitzat un total de 7.000 bitllets amb opció a premi.

Les persones agraciades podran canviar els premis en realitzar les seues compres en qualsevol dels comerços participants en la campanya.

La Campanya esta organitzada per l'Associació de Comerciants de l'Alt Palància, integrada en la *FECAP, i es desenvolupa gràcies als comerços associats que s'han adherit a esta, a la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme i a l'Associació de Comerciants de l'Alt Palància.

Ajudes destinades a persones emprenedores i pimes en suport a l'inici i consolidació del seu projecte empresarial, per a l'exercici 2024 (*EMPYME)

Ajudes i subvencions Ajudes destinades a persones emprenedores i pimes en suport a l'inici i consolidació del seu projecte empresarial, per a l'exercici 2024 (*EMPYME)

Termini presentació del 10-06-2024 fins al 10-07-2024

Accés al procediment i informació:
Més informació

TERMINI DE PRESENTACIÓ

del 10-06-2024 fins al 10-07-2024

REQUISITS

a) Ser PERSONA EMPRENEDORA, entenent com a tal a les persones físiques (empresaris individuals), O ser una PIME amb personalitat jurídica pròpia, que emprendrà o han emprés en els últims cinc
anys una activitat econòmica o productiva que oferisca un avantatge competitiu.


CONDICIONS QUE HAN DE REUNIR ELS PROJECTES:
1) Només s'admetran projectes empresarials el pressupost subvencionable dels quals (suma de tots els gastos subvencionables) siga igual o superior a 5.000 euros, IVA exclòs.
2) Només es podran subvencionar les actuacions realitzades entre l'1 de juliol de 2023 i el 31 de maig de 2024, els gastos del qual hagen sigut efectivament PAGATS entre eixes mateixes dates i que s'hauran de justificar juntament amb la sol·licitud.

QUANTIA DE L'AJUDA: Mínim: 3.500 euros i Màxim: 15.000 euros per beneficiari.
S'aplicarà el percentatge del 70% al total dels gastos que siguen considerats com a subvencionables (mínim 5.000 de costos subvencionables).

TIPUS DE COSTOS SUBVENCIONABLES:
A. GASTOS LABORALS
B. COL·LABORACIONS EXTERNES
C. ASSESSORIA I NOTARIALS
D. LLOGUER
E. PUBLICITAT I MÀRQUETING

MES INFORMACIÓ I CONSULTES

Els DUBTES o CONSULTES relacionades amb el CONTINGUT d'estes ajudes han d'enviar-se a la següent
adreça de correu electrònic: emprendedores@gva.es

Veure més informació:
- En el PORTAL DE L'EMPRENEDORIA de la pàgina web de la Conselleria competent en eixa matèria (enllaç
directe a ell en el subapartat "Enllaços" de l'apartat "Informació bàsica" del present tràmit).

Accés al procediment i informació: Més informació

Esdeveniments / Agenda

Nous associats (Mostrar tot)

FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.+3 SERVICIOS EDUCATIVOSFECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.Martian Toys-GomilandiaJUAMILIMP S.LARTES GRAFICAS M. TENAS S.L.
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia