FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11

Àrea associats

Notícies / Actualitat (Mostrar tot)

L'assignatura pendent de les pimes en internet: “Cal agradar a Google”

Actualitad L'assignatura pendent de les pimes en internet: “Cal agradar a Google”

Fusió Digital Pimes facilita la gestió de la web, les xarxes socials o un e-*commerce i posa tota la seua experiència humana i tecnològica perquè les pimes aconseguisquen més vendes i més clients

Google és el nou oracle de Delfos, aqueix ens al qual se li pregunta tot allò que es vol conéixer. Tindre presència digital assegura poder aparéixer en les seues prediccions, però aqueix pas és el final d'un procés de digitalització que comença millorant la connectivitat, garantint la ciberseguretat i aprofitant els avantatges de treballar en el núvol (*Cloud). Amb la possibilitat de portar el lloc de treball a qualsevol ubicació i comptar amb un servei d'assistència permanent per si alguna cosa falla o no s'entén bé.

Totes aquestes etapes s'integren en la nova Fusió Digital Pimes, una solució integral i flexible de Telefònica Empreses perquè qualsevol negoci puga digitalitzar-se.

Per què és imprescindible estar en Internet
Imaginem que volem comprar uns pantalons, una maleta o una mànega per al jardí. El més probable és que teclegem en Google o fem la cerca per veu a través del mòbil. Entre els resultats, donarem una ullada a veure què ofereix cada comerç, quins preus tenen i, molt probablement, on estan situats i quin horari tenen per a acabar comprant a tir fet en la pròpia botiga a peu de carrer.

El 95% de les decisions de compra comencen així, amb una cerca en Google. “Hui dia cap negoci físic pot permetre's el luxe de quedar-se fora d'Internet i més després de l'hem viscut en aquests últims dos anys, que ha accelerat la digitalització de colp. És vital per a qualsevol negoci desenvolupar una presència en internet efectiva que faça de ‘efecte anomenada’ i amplie el seu espectre comercial”, declara María Ángeles Fernández Benito, responsable d'Oferta de Presència en Internet per a pimes en Telefónica España.

El 95% de les decisions de compra comencen amb una cerca en Google
Tindre presència en Internet no significa necessàriament haver de vendre per Internet. El 80% dels consumidors encara prefereix que els comerços tinguen una seu física per a finalitzar la compra. O per a tocar amb les seues mans l'objecte. Però localitzar un negoci en Internet genera confiança enfront d'aquells que no estan, permet ensumar en el seu catàleg, *chequear l'adreça, veure com s'aparca o si té bona comunicació per transport públic i comprovar si obrin els caps de setmana. Detalls que semblen insignificants, però que en 2021 suposen captar més clients i acabar venent més.

Seduir a Google
No és el mateix obrir una botiga en un carrer concorregut i amb un aparador amb ganxo que en un carreró apartat i amb un aparador mústic. En el primer es pararan molts possibles compradors; la segona botiga pot acabar fracassant. Amb la presència en Internet succeeix una cosa similar: no n'hi ha prou amb crear una web preciosa i asseure's a esperar milions de visites. “Cal agradar a Google”, explica Fernández Benito.

Si als vianants se'ls sedueix cuidant l'aparador o canviant amb regularitat els productes que es mostren a l'altre costat del cristall, amb la web cal treballar el posicionament, el contingut i l'actualització constant de la pàgina web. Quant millor valore Google una pàgina web, millor la posicionarà i augmentaran les possibilitats d'atraure possibles clients.

Xarxes socials, per descomptat
La presència en Internet ofereix múltiples possibilitats per a eixir a la trobada dels possibles compradors. Quantes més es toquen, més possibilitats de captar clients. “No podem deixar d'utilitzar eines com Google *My *Business, que informa sobre l'horari, dades de contacte i adreça postal, un aspecte clau que ens permetrà aparéixer en els mapes digitals”, explica Fernández Benito. Aquesta funció és especialment clau per a captar nous clients, ja que permet publicar fotos relacionades amb l'activitat. També brinda la possibilitat de conéixer el seu feedback a través dels seus ressenyes i contestar-los. Al seu torn, les ressenyes generen confiança i atrauen a més compradors.

Les xarxes socials són un altre pilar bàsic per a generar confiança i *fidelizar. Segons el perfil dels clients, convé centrar-se més en l'una o l'altra xarxa social. *LinkedIn és perfecta per a professionals, Instagram o *Twitch, en canvi, connecten molt bé amb els més joves. “Cal tindre un bon contingut, però no sols publicitari, ja que genera rebuig. Funcionen les respostes, l'ajuda, el diàleg i tot el que done mostres de qui eres i què pots aportar per a guanyar confiança, proximitat i credibilitat. Especialment funciona el format vídeo. Les entrevistes, tutorials, casos d'ús, intervencions en esdeveniments, notícies i novetats… són excel·lents maneres d'atraure clients”, destaca Fernández Benito.

Més informació

Font: lavanguardia.com

Indústria 4.0: La revolució de les revolucions

Notícies sostenibles i Indústria 4.0 Indústria 4.0: La revolució de les revolucions

Enrique Ramírez, president de l'Observatori de la Indústria 4.0, explica l'evolució i situació actual d'un desenvolupament tecnològic sense precedents

El món actual està en continu canvi i, amb ell, el fan les maneres de produir i el model industrial. La tendència d'aquests últims anys es desenvolupa entorn de la digitalització i a l'aparició de noves tecnologies que faciliten els processos de producció. Parlem de l'anomenada Quarta Revolució, més coneguda com a Indústria 4.0.

Enrique Ramírez, president de l'Observatori de la Indústria 4.0, explica que s'està produint un dels canvis socials i de conducta més importants i ràpids que mai s'hagen produït en la història de la humanitat. “No obstant això, el pes de la indústria, com a sector econòmic a Espanya, porta disminuint des dels anys 80, havent perdut rellevància i cinc punts del seu pes en el PIB, quasi el 20% des que ens incorporem a la Unió Europea en favor del sector serveis”. Un escenari, el declivi del sector, que “sembla no tindre fre”.

D'igual forma, explica que la indústria espanyola semblava estar atrapada en el seu model productiu i, ara, ha trobat en la transformació digital aqueix catalitzador per a poder donar resposta als reptes als quals s'enfronta amb un model productiu més sòlid, competitiu i sostenible.

La pandèmia com a impuls per a la digitalització
Quant a la situació de la indústria espanyola, l'Observatori de la Indústria 4.0, al costat de *NTT Data, acaba de publicar l'IV Estudi *Smart *Industry, un informe l'objectiu del qual és analitzar l'estat actual de la indústria espanyola enfront de la transformació digital, així com la seua evolució al llarg dels anys. En ell, un 80% de les empreses participants assegura que la situació creada a nivell mundial i local per la pandèmia ha contribuït a accelerar la transformació digital en l'àrea de Tecnologies de la informació (TU).

Aquesta dada demostra que la pandèmia ha marcat un abans i un després en el que a la digitalització es refereix. “A conseqüència de la Covid-19, les empreses espanyoles ens hem enfrontat a una sèrie de reptes com ha sigut la reducció de personal o equips de treball sencers en les nostres oficines, perquè treballen a casa i així protegir la seua salut”, explica el president.

Les empreses espanyoles també han hagut d'enfrontar-se a uns pics sobtats de demanda, així com a una necessitat imperial de general eficiències en els processos per a impulsar la productivitat i reduir els costos. Aquest procés s'ha desenvolupat en un escenari en el qual la tendència dels preus només anava a l'alça, especialment a partir del primer trimestre del 2021. “A conseqüència d'aqueixos reptes, considere que hem trobat en els paradigmes de la indústria 4.0 els aliats que estan sent essencials per a combatre aquestes situacions tan especials”, afig Ramírez.

D'igual forma, i tal com es confirma en l'informe, la digitalització en el sector industrial durant els últims anys ha experimentat un creixement exponencial. La Covid-19 continua tenint gran impacte en les empreses i les companyies han hagut d'apostar per cadenes de subministrament més àgils, flexibles i amb autonomia tecnològica, amb l'objectiu d'accelerar la seua recuperació econòmica.

Ara, les empreses han hagut d'accelerar el seu desenvolupament tecnològic i apostar per l'adaptació de les operacions al nou entorn (31%), la gestió de persones (26%), la planificació d'una demanda inestable (26%) i en seguretat i riscos laborals (18%).

La transformació digital, una “obligació” per a les empreses
A pesar que la digitalització, tal com afirma Enrique Ramírez, ja no és una opció, sinó una “obligació” perquè les empreses seguisquen en la carrera i siguen rellevants en el futur, existeixen nombroses companyies que encara no compten amb plans de transformació digital. “Crec que la indústria espanyola ho ha entés perfectament i en els últims anys ha tingut una impressionant evolució. Des d'aqueix modest valor del 26% d'empreses amb un pla de transformació digital en 2018, al 71% actual”, puntualitza.

Això no vol dir que aquelles que no es transformen digitalment estiguen abocades al fracàs, però actualment existeixen nombroses febleses estructurals difícils de salvar que demostren aquesta tendència. Per exemple, el cost energètic a Espanya, del qual la indústria és tradicionalment un gran consumidor.

Altres febleses poden ser la massa crítica del sector, en el qual 99,78% de les empreses industrials espanyoles són pimes; les baixes taxes d'inversió en I+D+i; la falta d'alineació amb el sector educatiu per a evolucionar cap als perfils professionals que es requereixen en el futur; i la falta de plans específics globals per al sector de la innovació i l'emprenedoria.

Com qualsevol procés, el de la digitalització també comporta un aprenentatge i desenvolupament des de zero. És per això que les empreses han d'apostar en aquesta direcció per a poder evolucionar en harmonia amb les noves tendències del sector industrial. L'IV Estudi *Smart *Industry mostra que un dels problemes més comuns és la falta de formació en l'àmbit digital i tecnològic, que, juntament amb el desconeixement de metodologies que acceleren el lliurament del valor al negoci de les iniciatives de transformació digital, suposa un important fre en el procés.

Com opina Enrique Ramírez, fa falta una clara involucració des de la direcció de les empreses que es recolze en un equip que lidere el canvi. Per a això, és necessari dur a terme una sèrie de “passos crucials” perquè els treballadors coneguen el projecte, i no sols això, sinó que també vulguen involucrar-se, aprendre, desenvolupar noves habilitats i que se'ls ajude a reforçar-les contínuament.

Més informació

Font: capital.es

Ajudes en matèria d'industrialització per a inversions de PIMES INDUSTRIALS de la CV que milloren la competitivitat i sostenibilitat... (Sol·licituds de l'11 de gener al 4 de març de 2022)

Ajudes i subvencions Ajudes en matèria d'industrialització per a inversions de PIMES INDUSTRIALS de la CV que milloren la competitivitat i sostenibilitat... (Sol·licituds de l'11 de gener al 4 de març de 2022)

Ajudes en matèria d'industrialització per a inversions de PIMES INDUSTRIALS de la Comunitat Valenciana que milloren la competitivitat i sostenibilitat de determinats sectors, dins de la cinquena fase d'implantació del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana, per a l'exercici 2022 (*INPYME). Indústria.

Objecte del tràmit

La concessió d'ajudes, en règim de concurrència competitiva, per a donar suport a la realització d'inversions sostenibles de caràcter industrial que contribuïsquen al creixement i consolidació de pimes industrials vinculades als SECTORS d'AUTOMOCIÓ ESPACIAL I AERONÀUTICA, BIOTECNOLOGIA, PRODUCCIÓ AUDIOVISUAL, PRODUCCIÓ DE VIDEOJOCS, ANIMACIÓ I REALITAT AUGMENTADA I VIRTUAL, INDÚSTRIA DEL CUIR I DEL CALÇAT, CERÀMICA, VIDRE I MATERIALS DE CONSTRUCCIÓ NO METÀL·LICS, FABRICACIÓ D'ENVASOS I EMBALATGES, JOGUET, FABRICACIÓ DE FUSTA, MOBLES I APARELLS D'IL·LUMINACIÓ, MARBRE, PEDRA NATURAL I ÀRIDS, METALL-MECÀNIC, PAPER I ARTS GRÀFIQUES, PLÀSTIC, INDÚSTRIA QUÍMICA, TÈXTIL, VALORITZACIÓ DE MATERIALS de la Comunitat Valenciana.

En concret:

1. ACTUACIONS SUBVENCIONABLES en 2022:

- Només podran subvencionar-se, conformement a la Resolució de convocatòria, els projectes d'inversió industrial dels sectors abans indicats, desenvolupats entre l'1 DE GENER DE 2022 I LA DATA DE JUSTIFICACIÓ DE LA SUBVENCIÓ que suposen la millora de la competitivitat industrial de les pimes de la Comunitat Valenciana, mitjançant la creació d'un nou establiment industrial, l'ampliació, millora o modernització d'un establiment existent, així com la diversificació de la producció o canvis essencials en els processos productius existents en un establiment, A EXCEPCIÓ de la implantació d'equips d'eficiència energètica o sistemes de recuperació o gestió energètica.


2. PRESSUPOST MÍNIM SUBVENCIONABLE en 2022:

El pressupost mínim subvencionable del projecte d'inversió industrial serà de 20.000 euros, IVA exclòs, excepte per als sectors de la biotecnologia, la producció audiovisual i la producció de videojocs, animació, realitat augmentada i virtual que serà de 10.000 euros, IVA exclòs. Les sol·licituds els pressupostos admesos de les quals com a subvencionables no aconseguisquen aquests imports mínims seran INADMESES.

Per a la COMPROVACIÓ del compliment d'aquest límit mínim se sumaran els costos màxims admesos com a subvencionables per adquisició d'actius materials, immaterials, contractació d'enginyeria i despeses d'auditoria. Si en la fase de justificació de la subvenció l'import total admés com justificat, no aconsegueix els pressupostos mínims subvencionables de l'apartat anterior, s'acordarà la revocació total de la subvenció i la pèrdua del dret a aquesta.


Qui pot sol·licitar-ho?


Podran ser beneficiàries d'aquestes ajudes, les petites i mitjanes empreses (pimes) privades, que desenvolupen o vagen a desenvolupar en la Comunitat Valenciana una activitat industrial productiva vinculada directament als sectors industrials objecte de convocatòria.


1) *CUANTIA DE L'AJUDA

- L'ajuda consistirà en una subvenció del 35% del total de les despeses considerades com a subvencionables, si bé amb el límit superior que l'ajuda total minimis concedida a una única empresa no podrà ser superior a 200.000 euros en l'exercici fiscal en curs i en els dos exercicis fiscals anteriors, conforme els límits i condicions previstos en el Reglament (UE) núm. 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis.

Termini de presentació

El termini de presentació de sol·licituds serà DES DEL dia 11 de GENER de 2022 FINS Al dia 4 de MARÇ de 2022, tots dos inclosos (d'acord amb la Resolució de convocatòria que per a 2022 s'ha publicat en el DOGV núm. 9221, de 23/11/2021).

IMPORTANT:

-Només seran admeses les sol·licituds que hagen sigut gravades en el registre electrònic de la Generalitat fins a les 23.59:59 hores de l'últim dia de termini de presentació (hora oficial peninsular espanyola).

Més informació

Font: gva.es

Esdeveniments / Agenda

Nous associats (Mostrar tot)

FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.RESTAURANTE ALEGRERESTAURANTE SENDA DE LA BRASAMARIAN LENCERÍAPINCHOS LA GILDICACASA GERMÁN
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia