FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11

Àrea associats

Notícies / Actualitat (Mostrar tot)

Economia circular? Una incògnita per a les pimes espanyoles

Notícies sostenibles i Indústria 4.0 Economia circular? Una incògnita per a les pimes espanyoles

Un informe de la Cambra de Comerç revela que un 54% de les pimes desconeix aquest tipus d'economia.

Un 54% de les petites i mitjanes empreses espanyoles (Pimes) desconeix què és l'economia circular. Així ho reflecteix l'enquesta elaborada per la Cambra de Comerç en la qual s'ha preguntat a autònoms i pimes sobre aquest model d'economia.


L'enquesta es va dur a terme durant els dos últims mesos de 2020. Segons ella, només el 46% de les pimes i autònoms saben què és l'economia circular. Els resultats varien en funció de la grandària de l'empresa i del nombre d'empleats que tinga.

Les empreses que millor coneixen què és l'economia circular són aquelles que tenen més de 50 treballadors contractats.

L'industrial, el més implicat

Per sectors d'activitat, el sector que més coneix aquest model d'economia és l'industrial. Es tracta d'un sector que empra un 70% de matèries primeres secundàries. D'altra banda, en la resta de sectors la proporció és de 6 de cada 10. A nivell de coneixement d'aquest àmbit d'activitat, les empreses amb més de 100 empleats se situen en el 80%, mentre que els autònoms sense empleats no arriben al 50%.

Quant als materials que més s'utilitzen, destaquen el paper i el cartó. *Un71,3% de les empreses reconeix que ho utilitzen. Per darrere d'aquests es troba el plàstic, amb un 25,4% d'ús per part de les companyies. Els materials menys emprats són els metalls, amb un 14,2% d'ús, i la fusta, amb un 13,8%.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Maneres de saber si realment la meua pime pot ser ciberatacada

Actualitad Maneres de saber si realment la meua pime pot ser ciberatacada

El 70% dels ciberatacs els reben les pimes.

Les empreses que més atacs d'aquest tipus solen rebre són les pimes. Dades de la Guàrdia Civil indiquen que les petites i mitjanes empreses reben el 70% dels ciberdelictes a Espanya. El director general de Soler *GDI, José María Soler, assenyala que “és fonamental que les empreses s'adapten al més prompte possible a aquesta situació que perdurarà en el temps. Per a moltes és tard ja, però per a unes altres una bona decisió ara pot salvar el seu futur".

Equips informàtics

Per a valorar els riscos de rebre un ciberatac primer l'empresa ha de pensar si disposa d'equips informàtics connectats a Internet. En aquest cas, les possibilitats augmenten, ja que si no hi ha equips connectats a Internet el risc podria produir-se a través de discos durs externs o d'USB infectats.

L'Estudi de *Cibercriminalidad reflecteix que cada vegada els empleats són més poc inclinats a informar sobre possibles bretxes de seguretat, especialment després de l'adopció del teletreball.

Les empreses solen emprar els equips i dispositius informàtics per a emmagatzemar informació que els siga útil per a exercir les funcions del negoci. Si aquests equips s'empren per a altres qüestions que no tenen a veure amb l'empresa, disminueix el risc. No obstant això, si es pateix un atac informàtic és possible que això afecte dades d'empleats, facturació o estratègies empresarials. El risc podria incrementar-se si la informació que s'emmagatzema és de terceres persones, ja que l'empresa podria incórrer en un delicte penal per no emmagatzemar correctament la informació.

El preu que pot pagar una empresa per un ciberatac pot ser molt elevat, sobretot si es destrueixen o modifiquen dades. D'acord amb *Acens, només el 27% dels espanyols realitza còpies periòdiques de seguretat.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

La internacionalització de les pimes, una oportunitat de negoci davant un moment de crisi

Comerç exterior - Internacionalització La internacionalització de les pimes, una oportunitat de negoci davant un moment de crisi

La pandèmia ha afectat amb especial duresa a les petites i mitjanes empreses, però pot ser l'exportació una via per al manteniment d'aquests negocis?

Les petites i mitjanes empreses han sigut de les grans afectades per les conseqüències econòmiques de la pandèmia. En un primer moment, l'emergència sanitària va derivar en negocis tancats i la paralització de tota activitat econòmica no essencial, encara que des de llavors s'han donat nombroses solucions per a contribuir a la recuperació del component més important del teixit empresarial espanyol.

S'han activat ajudes, per exemple, per al finançament o per a impulsar la seua digitalització. Si bé, ara que l'activitat comercial es recupera a poc a poc, alguns experts plantegen si la internacionalització de les empreses pot ser una via oportuna per al manteniment dels negocis de menor grandària, perquè ja ha demostrat ser un camí beneficiós per a les grans empreses que volen explorar noves oportunitats. Un informe del Club d'Exportadors i Inversors assenyalava l'any passat la “excessiva concentració de les exportacions en poques empreses de gran grandària. Fora de les anomenades empreses exportadores regulars, hi ha un gran nombre de pimes que exporten poc i molt irregularment”.

En aqueix grup reduït sempre podem trobar casos d'èxit, com el de *BTD, una mitjana empresa que desenvolupa projectes en els sectors de l'educació, l'aigua i la salut en països de Llatinoamèrica i Àfrica. El seu director general i president, Andrés *Llordén, argumenta les raons per les quals eixir a l'exterior hauria de ser una possibilitat a tindre en compte entre les empreses més xicotetes: “Les grans empreses tenen el seu mercat, però les pimes tenen un gran talent, i aqueix talent és una clau màgica per a poder eixir fora. Les coses no són fàcils ni dins ni fora d'Espanya, però si un té un talent diferenciat, la determinació i la constància, al final sempre troba un lloc”.

Un mercat que es transforma, espai d'oportunitats
Va haver-hi un altre moment de crisi, en 2008, quan la internacionalització de les empreses va suposar un vertader salvavides per a molts negocis espanyols, ja que el de l'exportació va ser un dels sectors que més creixement va experimentar durant aquells anys.

Va ser un període que van viure en primera persona en *BTD Projectes, que va nàixer en 2005 prestant serveis de consultoria i assessoria precisament per a l'expansió d'altres empreses en mercats estrangers. “En aqueixos temps la demanda a Espanya era intensa i l'oferta no volia eixir a l'exterior perquè no tenia cap necessitat. L'any 2008, amb la crisi, moltes empreses volien eixir fora i ací trobem algunes oportunitats. En 2009 decidim aprofitar-les i comencem a fer les nostres pròpies operacions en l'àmbit de l'educació i, després, en el de l'aigua. Passem de ser consultors a executors”, compte *Llordén. Més recentment, des de 2018, han sumat l'objectiu d'operar les seues pròpies infraestructures, sent també els concessionaris dels seus serveis.

Pese a l'enfonsament de les exportacions en 2020 (més de 9.000 empreses van deixar de realitzar vendes a l'estranger al març de l'any passat), les previsions són més positives que en la crisi de 2008. El sector va patir un dur colp en els primers mesos de l'any, i segons el balanç global del Ministeri d'Indústria, les exportacions van caure un 10%, no obstant això, hui dia, el nombre d'exportadors s'està recuperant de manera constant.

Més informació

Font: elespanol.com

Esdeveniments / Agenda

Nous associats (Mostrar tot)

FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.MARIAN LENCERÍAPINCHOS LA GILDICACASA GERMÁNTRANSPOR SALINASCARNICERÍA LA SEKINA
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia